Baby 2022 het jaar van mijn zwangerschap en tips voor jou

2022… WAT EEN JAAR. Een persoonlijk fijn jaar, het jaar waar we onze baby mochten verwelkomen! Zo tegen het einde van ‘t jaar, dacht ik een mini terugblikje wel op z’n plaats. Dus mocht je alles willen weten over baby stuff, lees dan vooral verder 🙂

Van kersverse ouder naar 3 maanden oude baby, de tijd gaat zo snel! Van opmerkingen ‘ en slaapt ie al door ‘ of ‘ leuk he weer terug te zijn op werk, was je vast aan toe ‘ kan ik niet meepraten.. maar op een roze.. nee blauwe wolk zitten we nog wel. Wat een droombaby!

MadebyJantine

Het bevelverhaal zal ik je besparen maar misschien zit je wel in ‘t zelfde schuitje, dan heb ik nog wel wat tips die ik graag deel.

Tips voor als je in verwachting bent en je denkt wat moet ik echt in huis halen?
 • Een wol dekentje. Een must, die kleine mensjes koelen gigantisch snel af en hoe schattig die eerste pakjes ook zijn, een wol dekentje is meer noodzakelijk zeker de eerste week waarin ze eerst nog wat afvallen. (gekocht, tweedehands op vinted een klippan wieldekentje)
 • Een mutsencollectie, of gewoon 1 die past. Maar aangezien je niet weet hoe groot het hoofd daadwerkelijk is, raad ik je zeker aan om wat mutsjes mee te nemen uit de babywinkel (of ook tweedehands).
 • Hydrofiele doeken. Groot, klein, middel gooi ze vooral in de babypark of babydump in je mandje. En als je naar zo’n baby keten gaat voor je kinderwagen, plan 2 bezoeken.. het aanbod is namelijk overweldigend.

  En tips voor 38+ zwanger:

 • Zorg voor in je vluchttas vet lekker eten en drinken en EEN RIETJE. Of je moet pro zijn en al liggend kunnen drinken (not me).
 • Leg je paspoort ook vast klaar en niet los ergens in de auto… vinden ze in het ziekenhuis een dingetje als je opeens binnen waait en ze je niet kunnen identificeren, weeën of niet, men laat je in het ziekenhuis gewoon op je rolstoel zitten totdat ze je legitimatie hebben.
 • En trommel je familie  en vrienden op om de eerste weken wat eten te laten brengen. Geen lieve pakjes of een knuffel.. gewoon eten. Want zelf gezond koken is zo lastig als je weinig hebt geslapen en druk in de weer bent.
 • Oh en je geboortekaartje pas na een week versturen is niet erg, juist mega fijn! Niet mensen die geen ‘geboorte etiketten’ kennen langs je kraambed. Want sommige mensen blijven ‘gezellig’ een uur of langer… ik kan je vertellen, dat is alles behalve chill als je net bent bevallen (of althans, dat heb ik zo ervaren).
 • Mocht je borstvoeding willen geven, haal alvast een tepelhoedje (makkelijker aanhappen) in huis en/of een (hand)kolf. Bij mij was het kolfapparaat niet compleet te huur en werd er gezegd ‘ ja misschien in België ‘ Ik moet zeggen dat was zuur en had ik graag al iets in huis gehad.
 • En print je geboorteplan! Als je onverwachts naar het ziekenhuis gaat, kom je in de automatische ‘molen’ terecht. Dan is het erg fijn dat ze wel je geboorteplan kunnen lezen. Bij mij was het bingo met alles wat ik niet wou, daar niet van… het verloopt niet zoals je op papier zet als het noodzakelijk is natuurlijk. Maar, ze lezen wel je geboorteplan en ze gaan daar rekening mee houden, of dat nou thuis of in het ziekenhuis is.

Mocht je zelf opzoek gaan naar iemand die net een baby heeft gekregen, aka kraambezoek. Onderstaand een greep van de kraamcadeautjes die we hebben gehad waar we ontzettend blij mee zijn: 

 • Zijn eerste potlood met naam! Gemaakt door Jorien
 • Een Whitenoice maker. Penguin Zoe kregen wij en al dacht ik eerst… ruis… waarom zou je dat nodig hebben. Maar wat blijkt, het is fijn om mee in slaap te vallen, voor hem, ik blijf het vreselijk gerommel vinden haha.
 • Geboorteballonnen, toen mijn ouders hiermee aankwamen was ik helemaal blij. Super feestelijk en ze blijven lang zweven.
 • Hvid slofjes, dat zijn merinowollen sloffen waardoor zijn voetjes warm blijven. 
 • Crocs, voor een baby, te lief!
 • Slaapzakje, badjas met naam, lieve knuffeltjes, wagenspanner en speciaal geboortebier.
 • En al was het een cadeau voor onszelf.. een Newborn fotoshoot zou ik echt plannen.  Zelf maak je met geluk wat foto’s maar mama en baby staan vaak niet op de foto, en als ze zo mini zijn ga je echt geen selfies nemen 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.