Trendbeurs Showup 2023! De 20ste editie!

Wat is ShowUp toch een leuke beurs en dit jaar alweer de 20ste editie. De glimmende, twinkelende ogen van de makers die hun product presenteren. En (web)shops die inkopen en een heuse trendopstelling van Buro JanTrendman. Twee keer per jaar gaat mijn hart sneller kloppen van de mooie items die daar voor het eerst te zien zijn. En yes, ik neem jou met dit blogje graag mee!

20 jaar Showup, een waar feestje!

Dit jaar kon je niet om ShowUp heen. Bij binnenkomst liep je vrijwel direct tegen een mega stand, die van Kado design. Naast hun fijne cadeauverpakkingen was er ook een enorme photobooth waarmee je met de 20ste editie tas, de samenwerking van de beurs en KadoDesign, op de foto kon. De gezeefdrukte tas gaf al gelijk een trendje prijs : Blokjes.

Wijck plattegrond en planning

De plattegrond was deze editie door Wijck gemaakt, heel overzichtelijk en handig voor een kolvende mama ;). Eerst maar eens de trendzone bekijken de trendforecaster Jan Agelink met artikelen van showUP-deelnemers en UPcoming designers.

Dreamland, is een thema over vrolijkheid en kleur dat ons laat zweven, genieten spelen en fantaseren. Het laadt ons op en maakt ons bestand tegen moeilijke tijden.

Wasteland, focust op het hergebruiken van afval, tweedehands materialen en producten die we zowel gepland als geïmproviseerd opnieuw componeren tot design.

Futureland, kijkt naar een toekomst met zonne-energie, futuristische vormgeving, technologie verweven in design en innovatieve ecosystemen. 

En Homeland, deze trendsetting gaat over onze verbondenheid met de aarde. We streven ernaar om dichterbij en in harmonie met de natuur te leven. 

Zelfs Jan ‘ de trendman’ in levende lijve gespot bij zijn TrendZone! Hij sprak ook deze twee dagen in de ListenUp zaal over de vier retailtrends.

Babyafdeling.

OOOHHH sinds ik die kleine heb, is dit wel echt het gedeelte van de beurs die ik graag bekijk. Wat ik vooral zag? Fijne zachte kleurtjes en veel hout speelgoed en verrassend veel leeuwen.

Oh en als je nog een geboorteknuffel of kraamcadeau zoekt. De designs van Jellycat zijn zo geweldig zoet. Echt even anders. Geef je kleintje bijvoorbeeld een broccoli of spruitje, leuk!

Muurbloempjes.

Magnetische vaasjes voor losse bloemen. Tuurlijk moest daar even een foto van gemaakt worden :). Handgemaakt in Utrecht.

Kaartjes schrijven blijft hip

Als je een kaartje gaat sturen dit jaar, doe het dan vooral OFFLINE en blijf in de bruintinten. Zo blijven de kaartjes ook langer staan in huis 🙂

Thee waar je echt wat aan hebt. 

Thee waar je weer energie van krijgt zonder cafeïne. En het allermooiste? Je ziet de prachtige losse bloemen nog als je de thee zet. Verliefd! Lemonpoppytea!


Studio Ineke van der Werff.

Zo enthousiast en zulke mooie vazen voor bloemen ontwerpt ze. Uniek design. Ooit ga ik hier nog een fijne workshop volgen, lijkt me heerlijk om zelf een vaas te ontwerpen in Inekes atelier.

Kunstenaar Floor Nijdeken | Socialdesign

Samen aan het ShowUP borduurwerk zitten, heerlijk! Creatief bezig zijn 2023!

Days of Bloom | Grafisch

Oh je zou maar zo goed kunnen tekenen. Wat heerlijk dat deze fijne kaarten en prints er zijn. De natuur is wel echt een terugkerend thema.

Deze vond ik ook zo fijn, 2023 wordt een jaar van kleine cadeautjes en de natuur waarderen in huis. 

De airplants blijven ook een favoriet en terugkerende stand. Makkelijk plantje die het huis opfleurt.

Tussendoor even een snackie bij een van de vele foodtrucks.

Droogbloemen uit Oosterijk. De beurs trekt elk jaar weer buitenlandse ondernemers aan die hun producten showen. Is het wat met (droog)bloemen,  dan trekt het mij aan natuurlijk. andfriends.at

Kleuren potten en borden, net als bij stoffen zie je hier vaak de komende trends weer in terug. 

Al bezig met de decembermaand? 

Kerstballen van jouw favoriete stad? Deze ballen van deballenuit staan schitterend.

Liever een sleutelhanger van de bekende gebouwen? Dan spreken deze 3D steenhangers van 3DMarks je misschien wel aan.

Saai servies? Niet als het aan Que Rico ligt. 

Pencil & Tie

Mooi design van de Big Eyes Bag en Mark heeft de Stickynotes opnieuw uitgevonden ‘ LEAVE-IT NOTES.  Duurzaam en kleurrijk! 

Fijne kleuren bij Aery.

Rockstyle edelstenen zonder stoffig imago

Natuurlijk even langs deze gezellige meiden. Nieuw ‘ de geluksstenen’ kies jouw Lucky Number en het geluk komt naar je toe, leuk als cadeautje. De stand bleef maar druk, edelstenen in 2023 een dikke prima!

MAY & JUNE Engelse tuinen in Nederland.

Oh mocht je een lap grond bezitten, of gewoon inspiratie voor buiten willen opdoen. De zaden en vooral hun magazine is geweldig. Helemaal verliefd op de branding en hun enthousiastme voor de natuur!

Oribon, unieke planten ‘potten’

Origami van steenpapier wat waterafstotend is en dus gemaakt van materiaal waar geen bomen gekapt voor worden! Wat een uitkomst plus het zijn gave designs voor plantjes en bloemen.

Veer & Moon bekend van de bloemenzaadjes om te versturen. Vooral in bloemenwinkels een musthave. Dit keer in samenwerking met @collectivwarehouse .Prachtige cadeaupapiertjes. 

Ook ShowUP bezoeken? De volgende editie is 3-4 September 2023 – Brabanthallen – Den Bosch

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.