Dahlia’s planten – pluktuin in aantocht

Pluktuin maken – EASY. Een goede start maak je met dahlia’s die NU NU de grond in mogen zodat je eind van de zomer kan plukken :).

Fam flowerfarm van de geweldige tulpenvelden : klik hier als je dat bloggie wilt lezen  heeft in de zomer een dahliaveld zee op hun land. Deze bollen verkopen ze nu online, en aangezien de pluktuin nu zo populair is (lees; losse bloemen uit eigen tuin VOOR KLEINE VAASJES – CUTE) dacht ik; ” Hoi opa en oma, ik heb dahlia’s” en gelukkig waren ze super blij en mochten ze geplant worden. Lees je mee?

Dit zijn de knollen van de dahlia. Mijn eerste reactie was een beetje ; “NIEEEET, komen uit deze bruine dingen prachtige dahlias” (Ja ik weet het.. ‘n stadsmeisje). Gelukkig is de verpakking waarin Fam flowerfarm ze in deed super mooi & wanneer een branding spot on is, vertrouw ik het!

De dahlia’s moet je (ok ok, je moet van mij helemaal niks) planten wanneer het ijsheiligen is geweest. Met dank aan instagram en @bloematwork wist ik; hey dat is dus 11 mei” > ijsheiligen = kans op vorst nihil! (dahlia’s kunnen dus echt niet tegen vorst!!)

Dahlia’s in de volle grond planten in 3 stappen:

Ik heb twee verschillende soortjes bemachtigt een XL dahlia: Pinelands Princess En nog een kleinere roze beauty: Miracle Princess ( both princesses coincidence?  i think not ;))

    1. Stop de knollen in een bakkie met water, en laat deze zo’n 1.5 uur staan (als jij je best moet doen in een volle zon vind je een waterbadje ook lekker toch)Dahlia in de tuin - tuinieren - pluktuin maken met dahlia's - lossebloemen.nl

  1. Graaf met een schep een mooi gat in de tuin, kies hierbij een plek uit dat dahlia’s ruimte hebben om te groeien (90 cm!! ok ok je hebt heel veel soorten hoor, en ook verschillende bloem maten maar XL bloem is toch NICE  – maar heeft dus ruimte nodig) en volle zon (klein beetje bescherming mag). Zo het belangrijkste nummero dos : Dahlia’s willen graag in de volle zon staan!
  2. Stop de dahlia’s per knol in een gegraven gat & bedek het gat met aarde. Een dahlia hoeft niet huuul veel aarde op zich te hebben, aangezien het een zonaanbidder is, en het de warmt zelfs al in de grond wilt voelen. Gooi daarna je emmer met water over het gat!

Allright ze zitten dus in de grond! Ik ben HUUUL benieuwd hoe de pluktuin er straks uit komt te zien (met alleen dahlia’s Chelan? –  TUURLIJK dan mag je het toch al een pluktuin noemen :). Maar nee gelukkig heeft op een leuke tuin met veel bloemen, of ik die ook mag plukken is een tweede. MAAAR dahlia’s mochten sowieso want hoe meer bloemen je plukt, hoe meer knoppen de knol gaat aanmaken!

Ook dahlia’s in jouw tuin ? (of pot, kan ook! maar dan moet je wel heel erg denken om het water geven. Een dahlia houdt super veel van de zon, maar niet zonder een slokkie op > en geef ze ongelijk ;)) Meer leren over dahlia’s : famflowerfarm.nl   Dahlia in de tuin - tuinieren - pluktuin maken met dahlia's - lossebloemen.nl

Lezen hoe dahlia’s als plant worden gekweekt? Lees hier de binnenkijker bij JKplant

Lezen Hoe gezellig FAM flowerfarm is? Dat lees je hier terug

Heb jij ook een pluktuin deze zomer?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.