Flexa Kleurentrends 2020 – Kalmte en licht met Tranquil Dawn™

Kleur van het Jaar 2020

Naar aanleiding van het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ van AkzoNobel is Tranquil Dawn™ tot de Kleur van het Jaar 2020 uitgeroepen. Het onderzoek toont dat we zoeken naar het antwoord op de vraag ‘Wat maakt ons menselijk?’. Alledaagse zaken worden opnieuw bekeken en de horizon wordt verbreed. De ontwakende horizon is een inspiratiebron geweest voor het kiezen van de kleur Tranquil Dawn™. Het is een zachte lichte tint die zich beweegt tussen groen, grijs en blauw. De kleur straalt kalmte en helderheid uit in het interieur en brengt balans.

Flexa Kleurentrends 2020 Tranquil Dawn™ – Flexa.nl

De Kleur van het Jaar is perfect te combineren met elke andere kleur. Tranquil Dawn™ wordt binnen Nederland onder het verfmerk Flexa uitgebracht.

Om 11 uur stipt ging Flexa live op instagram. Een spannend moment welke kleur nu hip en happening is voor op de muur. Wanneer je denkt dat het een rode of paarse tint wordt.. was dit nogal een verrassing, een goede! Want wat een prachtige kleur. Lees snel verder voor meer informatie waarom juist dit de kleur is geworden 🙂

Het thema voor 2020 is ‘The human touch’

Nog meer dan in 2019 is er in 2020 behoefte aan licht en duidelijkheid in ons leven.

Heleen van Gent, Kleurexpert van Flexa: “Er is behoefte aan positieve connecties en relaties in de ‘echte’ wereld. Terwijl de wereld juist meer en meer gedigitaliseerd en oppervlakkiger wordt. Wat maakt ons nu écht menselijk? We kijken naar onze waarden en nemen ons bestaan onder de loep. Een nieuw decennium start en het wordt tijd om onze horizon te verbreden. We willen voor onszelf zorgen, maar ook voor elkaar. We willen leren van ons erfgoed en verloren vaardigheden herontdekken. Dit alles gaan we met eerbied en verwondering tegemoet, zoals we dat doen bij het zien van een prachtige zonsopgang”.

Herleen van Flexa – kleurtrends 2020

Heleen vervolgt: “Dit alles vertaalt zich naar een interieur waar we kunnen reflecteren, waar we kunnen zorgen, onze creativiteit vrij spel geven en waar we ons omringen met de natuur. In 2020 geven we ons thuis een menselijk gevoel.”

Tranquil Dawn™ is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. 

De kleur past zich aan afhankelijk waarmee deze wordt gecombineerd en hoe de lichtval is. De naam verwijst naar de zonsopgang en het licht wat daarmee gepaard gaat.

Tranquil Dawn™ – flexa inspiratie

De kleurschakeringen die je daarin ziet, zie je ook in Tranquil Dawn™. De kleur voelt helder aan en straalt licht uit. Deze interieurkleur is op vele manieren te gebruiken, in een vol vlak, maar ook voor accenten tussen vollere kleuren in leent de kleur zich goed. Het is tevens een kleur die perfect is toe te passen op het plafond.

Tranquil Dawn™ op het plafond. En de nieuwe verfkleur is gecombineerd met de rode en paarse kleur waarvan ik dacht dat het wellicht de kleur van 2020 zou worden! lees: Flexa lancering kleur van het jaar 2020 Maar Tranquil Dawn™ is ook hiermee zeker prachtig te combineren in 2020 !

Vier trendpaletten met Tranquil Dawn als hoofdrolspeler

In totaal zijn er voor 2020 vier kleurpaletten: ‘A home for creativity’, ‘A home for care’, ‘A home for play’ en ‘A home for meaning’. Heleen: “Het lichte van Tranquil Dawn™ zorgt ervoor dat de kleur in alle vier de trendpaletten op verschillende manieren een rol speelt.

Tranquil Dawn™ – flexa

De manier van toepassen is maar net waar de bewoner voor staat, wat men voelt en hoe men wil leven. Elk palet bestaat uit verschillende kleuren die makkelijk combineren in elke woonstijl. De Flexa Kleurentrends 2020 paletten zijn hier namelijk speciaal voor ontworpen.”

A home for creativity:

Het oude en nieuwe gaan hand in hand en maken dit interieur eclectisch met een creatieve uitwerking. Het palet versterkt dit gevoel en omarmt je met warme, rijke, volle tinten die teruggrijpen naar het verleden zoals oker, petrol, groen en bordeaux. Tranquil Dawn™ en Cosmic Glory brengen verlichting in dit palet. In deze trend wordt gebruik gemaakt van hout, bloemen(print), keramiek, geprinte katoenen en gebreide kleden. De kleuren uit dit palet doen je denken aan de horizon tijdens een warme herfstdag.

A home for care:
Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl

Deze interieurtrend voelt als een zachte deken mede ook door het kleurpalet. Het palet bestaat uit pastellen en naturellen met Spiced Honey als warme aanvulling. Qua materialen wordt in dit interieur gebruik gemaakt van blanke houtsoorten, wol en metalen zoals zilver, koper en goud. Dit kleurpalet is te vergelijken met een nevelige zonsopgang in het voorjaar.

A home for play:

Energiek en open zijn woorden die horen bij deze trend. Het gevoel is speels, jong en vitaal. Het kleurpalet bestaat uit een mix van zachte tinten en energieke kleuren, zoals een zonnig geel en koraal roden. Geometrisch is een belangrijk patroon binnen ‘play’ en in dit lichte interieur vind je een mix van materialen terug zoals triplex. De kleuren uit dit palet passen bij de horizon van een heldere zonnige zomerse dag.

A home for meaning:

Een minimalistisch maar menselijk gevoel krijg je bij dit interieur. Deze trend creëert een ruimte van comfort met een bijna kloosterachtig kalmte. Het kleurpalet bestaat uit verschillende lichte grijzen met twee zwaardere bijna zwarten. Rechte lijnen en functionele vormen worden aangevuld met tactiele materialen zoals linnen en hout. Dit grijze palet is te vergelijken met de kleurschakeringen van een horizon tijdens een heldere winterdag.

De Kleurentrends 2020 bij je thuis

Het wereldwijde kleurpalet ‘A home for creativity’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2020-palet.

Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl

Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieurkleuren waaronder Tranquil Dawn™. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren vanaf NU als Flexa Kleurtester verkrijgbaar via de Flexa website en in de verfwinkel.

Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl

Alle kleuren uit de vier ColourFutures™-paletten zijn beschikbaar als Flexa Kleurtester (online) en in Flexa Lakken en Muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine.

Het onderzoek

De internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColorLab, analyseren de maatschappelijke trends, het consumentengedrag en de designtrends over de hele wereld. En vertalen deze naar kleurpaletten voor het interieur en ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de consument. Hierbij werken ze samen met
12 (design) experts uit alle werelddelen en andere branches.

Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl

Sinds 2003 draagt dit wereldwijde kleuronderzoek de naam ColourFutures™ en voorspelt het de kleuren voor het komende jaar.

Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl
Wat vind jij van de 2020 kleur?

Het is trouwens vet grappig dat ik praktisch deze kleur koos om mijn vintage meubel te pimpen tijdens de Bloggersdag Flexa ;meubels pimpen met mooi makkelijk verf!

Over Flexa
Flexa maakt onderdeel uit van AkzoNobel. Flexa staat voor kleur en innovatieve producten. Wij vinden het belangrijk consumenten te helpen bij de kleur- en productkeuze. Initiatieven als kleuradvies, een breed scala aan kleurmateriaal en de Flexa Kleurtester zijn hier het bewijs van. Verder onderstreept Flexa het belang en de kracht van kleur en hoe gemakkelijk en snel kleur is aan te brengen met verf. In campagnes onder de vlag van Let's Colour brengen wij kleur in de Nederlandse samenleving. Volg Flexa op Facebook.com/FlexaNL, Instagram.com/FlexaNL, Pinterest.com/FlexaNL of YouTube.com/FlexaNL
Over AkzoNobel
AkzoNobel heeft passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht van het creëren van verven en lakken, waarbij wij sinds 1792 de standaard zetten voor kleur en bescherming. Ons merkenportfolio van topklasse – waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon – wordt wereldwijd door klanten vertrouwd. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en wij zijn actief in meer dan 150 landen. Wij hebben zo'n 34.500 getalenteerde mensen in dienst met een passie voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten die onze klanten van ons mogen verwachten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.