Kerst 2020 eentje om niet te vergeten

Kerst 2020 gaat er waarschijnlijk anders uitzien.. Witte sneeuw gaat nog mooier zijn met social distancing en de dennengeur met een mondkapje wordt ook onwaarschijnlijk heerlijk. DUS dacht ik  let’s discuss the trends om het ook dit jaar gezellig te maken.

Een halfjaar heb ik moeten bijkomen van dat hele corona*, en ik ben vast niet de enige. *(het nieuws, zelf/naasten gelukkig geen last van gehad).

Vooruitkijken lijkt me ‘t beste, maar zoals Mark Rutte al zei; “We zijn wel klaar met corona, maar corona nog niet met ons”. SO. Stel dat we nog langer de Sjaak zijn… laten we zeggen kerst, laten we het huis dan een echt thuis maken. 

Kerst tip 1:

GO ALL THE WAY. 

Dit jaar mag je uitpakken. Grote kans dat je niet hebt kunnen genieten van een verre reis (genoeg zon in NL gehad gelukkig). Dus laat de palmbomen als kerstboom dienen (uiteraard met lichtje) Kleurrijke frutsels zijn ook een must. (Panterprintjes mogen ook trouwens) The more the better. 

Kerst tip 2:

GO GREEN. 
Foto; Messe Frankfurt Exhibition GmbH – Pietro Sutera

Kunstkerstbomen worden elk jaar mooier, i get it. MAAR het is niet echt. En aangezien we waarschijnlijk zat uren moeten koekeloeren naar zo’n boompje, kan ‘t beter wat doen. EMBRACE de naaltjes op de vloer (heb je gelijk weer wat te doen in quarantaine ;’)) Ga voor groene (velvet, yes nogsteeds in) ballen en ‘handmade’ look voor in de boom. Want als je een mondkapje kan maken, is deze trend zeker een way to go.

Kerst tip 3: 

Nachhaltigkeit

Toch niet zo fan van naaldjes die uitvallen en is duurzaamheid ook je ding? Ga voor een prachtige auracuria kamerplant. Deze groene vriend heeft een stervormig uiterlijk (vanboven gezien) en kan ook na de kerst je kamer blijven verblijden. Duurzaam en trendy.

Foto; Araucaria kerstboom kamerplant van @jkplant

Vorig jaar een mega hit op instagram, dus ik gok dat het ook dit jaar favoriet is. Want meer groen = meer zuurstof en zeker in COVID tijd heb je dat nodig ;). 

Kerst tip 4: 

Droogbloemen

Kerstkrans aan de deur/muur. HELL YES. Maar zorg er dit jaar ook voor dat er droogbloemen in komen. Natuurlijk mooie kerst, van landelijk tot hyper modern, droogbloemen is ook   met deze bijzondere kerst een must.

Handmade Foto- Messe Frankfurt Exhibition GmbH – Pietro Sutera

Kersttip 5:

Hey pink panter

Roze, dat zachte lieve kleurtje mag je dit jaar ook verwelkomen in je boom. 2021 wordt het meer lila maar 2020 is nog het jaar van het lieve roze gecombineerd met een glimmertje. Hier staan uiteraard ook prachtig bloemen(bollen) bij. Denk aan een mooie roze amaryllis(bol met velvet oooooh).

Silken Party Foto; Messe Frankfurt Exhibition GmbH – Pietro Sutera

Hoe het ook gaat lopen met Covid in Nederland. Zorg goed voor jezelf en je medemens en geniet alvast met de kerst voorbereidingen! (JA KERST, pepernoten liggen ook al in de schappen ;’) Fijne avond!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.