Bluemonday! vrolijke en blauwe bloemen op ‘t blog

Blue Monday 15 Januari 2018 de meest deprimerende dag van het jaar. Je denkt vast nu NEEHE, waarom schrijf je over al die “onzin dagen” nou… BLAUWE BLOEMEN!! 

Wat is blue monday? een blauwe maandag?

Met een speciale formule wordt elk jaar weer de meest ongelukkige dag uitgerekend (heeft weer niks met vrijdag de 13e te maken) Feestjes zijn weer voorbij (althans voor nu), rode cijfers op mijn bankrekening (potverdikkie die decembermaand eh..) & het is behoorlijk koud en nat OP EEN MAANDAG. Ja ‘m done, genoeg geklaag. Want hey, losse bloemen vrolijken natuurlijk ook jouw dag op 🙂

Ps. bloomon met haar slimme marktingtrucs; het is ook zeker bloomonday! – nee ik heb geen aandelen 😉 maar wat bloemetjes om je week mee te beginnen kan nooit kwaad.

Blauwe bloemen op blue monday

Valt het jou ook op, dat er eigenlijk vrij weinig blauwe bloemen zijn? en waarom zou je überhaupt blauwe bloemen in huis nemen?

 1. Waarom de kleur blauw als bloem?
  De kleur blauw heeft een hele boel betekenissen. Daardoor geef je met blauwe bloemen een stukje oprechtheid, eeuwigheid (oke het gebaar 🙂 daarnaast is het de kleur van de hemel.
 2. Waarom zijn blauwe bloemen zeldzaam?

Ze zijn niet heel veel in de natuur te vinden, vaak gaat de kleur snel naar blauw/paaris. Echt blauw kan je krijgen met verfbloemen (of planten zie hieronder). Want alleen dan kunnen ze van een bloem (vaak wit) elke kleur maken- en dus ook de echte blauwe kleur.- en dus ook de echte blauwe kleur.  EN de preserved roses zijn ook in het blauw MAN DIE ZIJN GAAF!  

Toch liever geen geverfde bloemetjes in jouw vaas? er zijn gelukkig ook echt blauwe bloemen te koop…

losse bloemen Trade fair Royal FloraHolland lossebloemen flowers

Natuurlijke echt echt blauwe bloemen:
 • Delphinium – ridderspoor. YESSS mijn lievelingsbloem. Deze is er in echt prachtige blauwe edities. lossebloemen betekenis ridderspoor
 • Blauwe druifjes – Muscari (de witte zijn ook echt super!) maar de naam zegt het al, ze zijn blauw. Al denk ik soms paars, maar dat zou wel vrouw eigen zijn. In bolletjes vorm, maar ook als snijbloemetje super cute. 

  blauwedruifjes-blauwe-bloemen-bloemenblog-beeld-mooiwatbloemendoen-losse-bloemen-blauwe-kleur
  beeld:mooiwatbloemendoen.nl
 • Hortensia Nu nog niet (oke, wellicht als je de hoofdprijs wilt betalen) de blauwe bol hortensia. De echt blauwe kleur is wat lastig om in jouw tuin te krijgen (als je een plant hebt) door de grondsoort.
  strand-bloemen-beach-wedding-zomer-bloemen-blauwe-bloemen-delphinium-hortensia-iris-losse-bloemen-blog-beeld-mooiwatbloemendoen.nl
  beeld:mooiwatbloemendoen.nl
  Hortensia gecombineerd met goud woonaccesoires
  // Hortensia // Vaasinspiratie van @interiorbykjaer Wil je ‘m laten indrogen? Kies dan een stevige bloem uit (even voelen dus!) Zet de hortensia hierna gewoon 》schuin afgesneden 》 op je gewenste vaasje. Maar, vul je vaas niet meer bij als het water op is gedronken. Nu is het een kwestie van geluk. 9 van de 10 keer lukt het Heb jij wel eens een hortensia ingedroogd? Ging dat goed?

   

 • Anemone ‘Blue Poppy’ Wel een voorjaarsbloem die echt een blauwe kleur heeft!
 • Eryngium ofwel de distel. Jaarrond te koop met zijn paars/blauwe kleur  echt prachtig in combinatie met elke bloem (vaak als je echt een boeket samenstelt is dit een blauwe topper)
  distel-beeld-mooiwatbloemendoen.nl-blauwe-bloemen
  beeld:mooiwatbloemendoen.nl

   

 • Blauwe bloemen? Wat zijn nou andere blauwe bloemen? GENOEG! Want er zijn  heel veel bloemen die op blauw lijken (richting paars); als irissen, asters, clematis, lisianthus soorten, incalelie, Limonium, Freesia, Veronica, Agapanthus, phlox, Scabiosa, violieren, Ageratum, kogeldistel. Genoeg keus dus!

Klein tipje wat wellicht een keer van pas gaat komen: Als je naar een geboorte feestje moet (naja mag) en het is een jongetje, wat voor bloemen neem je dan mee? bloemen die je mooi vindt 🙂 maar als er een meisje wordt geboren is het standaard roze. Maar blauwe bloemen voor een jongetje is dus een klein dingetje. Mijn tip: Wit met paars wordt ook gedoogd! en staat ook echt super.

Geen blauw fan? Dan speciaal voor jou nog even De meest fleurige bloemen op een rijtje, om je Blue monday wat te verzachten.

Oke ik kan dus hier alle bloemen voor je opsommen, want YES losse bloemen.nl. Ik heb het op een bescheiden drie gehouden, dan heb je ook nog wat aan je avond 😉

 1. Tulpen

Tulpen zijn echt de vrolijkste bloemen van Nederland. Nederlands in volle glorie, kleurrijk vrolijk en niet duur. Er zijn meer dan 1000 soorten, dus als een van die soortjes je niet kan opfleuren.. dan zijn er nog een hele rits andere bloemen die dat wel kunnen. 😉

EN! deze zaterdag gratis tulpen plukken op de dam. Dan is het nationale tulpendag & openen ze eigenlijk een beetje het tulpenseizoen officieel.

 1. Hyacint
hyacint-hyacinten-mooiwatbloemendoen-beeld-blog-welke-bloemen-staan-voor-geluk-losse-bloemen-bolbloem-de-hyacting
Beeld:mooiwatbloemendoen.nl

Nog zo’n vrolijke voorjaarsbloem en ook in de echt blauwe kleur te koop. Deze geurige schoonheid is er in heel veel kleuren. In vaasjes met bol, of als snijbloem! Met een heerlijke parfum achtige lente geur voor in huis of je tuin (ja dat kan ook nog!).

Leuk weetje: een enkel hyacintbloemetje heet een nagel, dus het bloed onder je eigen nagels halen (op blue monday jaja we blijven scherp) hoeft dus niet.

 1. Anjers
anjer-hout-mooiwatbloemendoen-anjer-losse-bloem
Beeld: mooiwatbloemendoen.nl

“Een Anjer voor je kanjer” of in dit geval gewoon voor jezelf. Een anjer heeft heilzame stoffen waardoor stress, vermoeidheid en slapeloosheid verdwijnen. Afgeleid van de Latijnse naam ;Dianthus, betekent de anjer: bloem(anthos) van de goden(dios). De anjer staat symbool voor toewijding en doorzettingsvermogen. Dus laten we volhouden aan onze goede voornemens, want hey 3e week.. het jaar is nog net begonnen – YOU CAN DO IT! –

Geniet van een warme deken, lekker bakje chocolade melk (of koffie, veel koffie) en geniet vooral van je bloemen. Het is een dag, hierna wordt alles weer beter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.