Kerstboom eruit bloemen of planten erin? LEUK! maar welke plant dan?

Een heel nieuw jaar op driekoningen en het weekend, gaat natuurlijk de kerstboom weer de deur uit (of in een doos, kunst kan je ook hebben ;)). Maar in plaats van weer dat tafeltje met frutsels terug te zetten,  haal je nu gewoon een gave woonplant of bloemen voor die plek. Lees snel verder welke plant je moet hebben in 2018

Een echte Urban jungle hoeft het in 2018 niet meer te zijn. Maar de trend Botanical vibes houdt wel aan. Dus groen is een must in de woonkamer (en eigenlijk elk plekje, vooral luchtzuiverende planten!!)

Want ook het motto van januari luidt: Kerstboom eruit -> plant (of nog beter losse bloemen) erin. Maar zie je door de (kerst)bomen het bos niet meer.. i am here to help!

Dit zijn DE woonplanten & bloemen van dit moment.

Hoe makkelijker hoe beter right! de trend op planten gebied is op dit moment GO BIG OR GO HOME. Grote bomen als kamerplanten zie ik super veel voorbij komen op instagram.

Easy care plant:

Wanneer je groen in huis wilt, niet te groot niet te klein.. en eigenlijk je plant wilt behandelen alsof het kunst is die je af en toe voor de lol water geeft?! ga dan voor een van deze drie kanjers. Er zijn HUUUUUL veel soorten dus, easy care planten zijn zeker een must voor de : “ik heb wel groene vingers, maar ik verstop ze goed” type.

 1. Vetplanten
  planten-losse-bloemen-blog-waterdrinker-inspiratie-breien
 2. Airplants
  airplant kwal zomer DIY doe het zelf project
 3. Cactussenswanmarket van nelle fabriek Rotterdam betonandmore lossebloemen.nl cactussen

 

Blikvangers:

2018 trapt gelijk af met de nieuwe trend, GROTE PLANTEN. In 2017 zag je ze al kort maar dit jaar gaan ze echt een belangrijke rol spelen in elk interieur.

Beetje betaalbare grote planten kanjers voor in huis:

 1. Monstera – deze populaire plant groeit snel! half schaduw half zon is perfect en hij maakt veel nieuwe blaadjes. In het nederlands bekend als gatenplant, zelf vind ik de losse blaadjes ook erg mooi in vaasjes!Trends Roze losse bloemen showup Monstera. hoekje door brainydaysHudson's Bay Amsterdam losse bloemen inspiratie green
 2. Dracaena. Grote of kleine varianten. Bont of gewoon groen, met deze plant kan je jaren vooruit. en die stam? TREND!! Nu je die kerstboom toch al gewend was, kan zo’n joekel mooi die plek de rest van het jaar innemen (plus HUUUGE pluspunt: een Dracaena valt niet uit!)
  dracaena.2018.woonplant-de-maand-januari-beeld-mooiwatplantendoen-bloemen-blog
  Beeld: mooiwatplantendoen.nl

  dracaena.2018.woonplant-de-maand-januari-beeld-mooiwatplantendoen-bloemen-blog industrieel interieur
  Beeld: mooiwatplantendoen.nl
 3. Strelitzia! een van mijn favorietjes. Deze plant doet je toch gelijk denken aan tropische oorden. Als dat niet lekker thuiskomen is weet ik het ook niet meer.
 4. Beaucarnea – een echte plantenboom. Je hebt ze uiteraard ook kleiner, dan hebben de een hele lieve ronde stam.

  Beaucarnea-beeld-mooiwatplantendoen.nl-trend-2018-plantenboom-planten-bloemen-plant
  Beeld:mooiwatplantendoen.nl
 5. Pachira – OER sterk en gevlochten stam maakt ‘m extra decoratief voor in de woonkamer.

  Pachira-beeld-mooiwatplantendoen
  beeld: mooiwatplantendoen.nl
Still Trendy:
 1. In januari geldt natuurlijk “liefde vermenigvuldigt zich als je het deelt” daardoor laat ik de Pilea-pannenkoekplant gewoon in het trendy lijstje staan. Want ik heb nog niemand gezien die deze plant eruit heeft gedaan 🙂Pilea peperomioides stekken pannenkoekplant
  Hoe je een pilea stekt lees je hier terug: Hoe stek je een Pilea Peperomioides ofwel Pannenkoekplant
 2. Chineeslantaarnplantje -Ceropegia woodii . Een hartvormig blaadje, lang, speels en groen + deze plant kan zelfs bloeien. Deze groene vriend is weer terug van weggeweest en populair. Net als het erwtenplantje (groene parels die ook naar beneden hangen. Dus de trend: hangplanten maar dan wel smalle beauties ). Zet ze in een mooie pot en done. Ze groeien als kool witwonen lantaarnplantje-mooiwatplantendoen-planten-blog
 3. Een sterke plant als Anthurium waarmee je hyproponie kan toepassen. Wat dat is lees je hier terug:
  Hydroponie: Planten die zonder aarde groeien en hun wortels showen in water

  mooiwatplanten-doen-anthurium-trend-hydroponie-planten
  Beeld:mooiwatplantendoen.nl
Schone lucht:

Planten die lucht zuiveren, zodat jij een betere  creëert. JA, dat wil je toch?

 1. Sanseveria
 2. Lepelplant (Spathiphyllum wallisii)
 3. Philodendron
 4. (Leder)Varen
 5. Calathea

Planten voor slaapkamer? welke zijn geschikt lees je hier terug.

Planten die veilig zijn voor kinderen en huisdieren als katten:

Hier schreef ik al eerder een uitgebreid blogje over, die je hieronder kan terug lezen:

Je huis stijlen met planten en bloemen.. leuk! maar welke zijn niet giftig voor katten?

Liever losse bloemen in huis nemen? Het is DE maand voor tulpen!

Tulpen uit Amsterdam! of naja waar je dan ook je tulpen vandaan haalt. Ze zijn er weer en ze zijn nu echt perfecto.  PS. als je 20 januari tijd hebt, ga dan echt even naar Amsterdam. Op de dam mag je ‘ s middags GRATIS jouw eigen bossie tulpen samenstellen. – Lekker toerist in eigen land, met gratis losse bloemen. Dat event heet trouwens Nationale tulpendag.

tulpen-boeket-binden-losse-bloemen-tulipa-beeld-mooiwatbloemendoen.nl
Beeld:mooiwatbloemendoen.nl

Tips voor tulpen.

 1. Tulpen kan je droog vervoeren (ook langer dan 2 uur) ! CHILL, zorg erna wel dat de tulpen bij kunnen komen in zijn verpakking – folie of papier. Daarna pas afsnijden (dit mag gewoon recht!) en dan pas op de vaas zetten. De tulpenstelen lopen in het uurtje vol met water, en staan zo recht op de vaas ipv slappe hap.
 2. Zet de tulpen op een klein laagje koud water. Ze drinken wel erg veel, dus elke morgen even checken of ze hun laagje al op hebben.
 3. Eigenschap van tulpen? ze groeien. En best wel veel ook. Wanneer je ze laag op de vaas afsnijdt, heb je er dus langer plezier van + heb je niet de frustratie dat je ze elke keer moet afknippen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.