Dadeltak drogen de najaar musthave voor een stoer en landelijk interieur

Het huis weer decoreren met warme en natuurlijke materialen. De dadeltak doet ook dit najaar weer al te graag mee. Naast bloemen en blaadjes drogen, voor in lijstjes.. is de dadeltak ook weer een trend. Daarmee krijg je snel een stoer interieur in een handomdraai.  

Nu ik ook aan de herfst begin te geloven, ja die regen jongens. Zet ik deze nog elk jaar terugkomende dadeltakken trend voor je op het blog. Vaak nog onder een 10tje kan je zo’n tak scoren & wanneer je ‘m goed droogt heb je er jaren plezier van.

Welke kleur heeft een dadeltak?

Groen, grijs, antraciet, bruin of een tussenfase van deze 4 zijn wanneer je ‘m koopt en / of zelf droogt.

dadeltak drogen tak grijs groen bruin met kleine balletjes najaar trend interieurDadeltak = toverbal Hoe droog je ‘m?

Wanneer je een verse dadeltak koopt, is hij groen. Fris en vol leven. Hij hoeft gelukkig niet op het water, je kan direct beginnen met het leuke werk; STIJLEN!

Het is heel erg simpel om een dadeltak te drogen. En hiervoor heb je dit keer zelfs geen telefoonboek of houten planken nodig!

How to in 1 stap:
  1. Leg of hang jouw dadeltak op een mooi plekje & na een aantal weken droogt hij vanzelf in. EASY.

Het droogproces pakt bij elke tak anders uit. Welke kleur hij  uiteindelijk krijgt, is afhankelijk van de wisselende temperaturen in huis, alsmede het plekje en de hoeveelheid licht.

Het liefst hebben dadeltakken een droge plek, bijvoorbeeld op de salontafel met een paar kaarsjes.

Als tip: Laat de tak zoveel mogelijk liggen. De kunst van het mooi laten drogen is dat je  1 keer het juiste plaatje moet bedenken. En als tweede voordeel,  is de kans dat er dan ‘balletjes’ vanaf vallen het kleinst.

Hoe decoreer je een dadeltak?

dadeltak drogen tak grijs groen bruin met kleine balletjes najaar trend interieur

De dadeltakken bijten niet, met niks! daar bedoel ik mee dat je zo’n tak overal decoratief bij kan leggen, jaar in jaar uit! Want wanneer je de tak voorzichtig en droog bewaard, blijft hij je trouw.

Het decoreren van de dadeltak kan met warme tinten (lampionnetjes, kastanjes, kalebassen) en hout materialen doen het ook goed! Voor inspiratie kan je de # dadeltak op Instagram eens bekijken, heel tof!

Daarnaast kan je de tak in vele stukken knippen & wanneer het kerst wordt, deze tak overspuiten in het goud! Zo kan je en in de herfst en in de winter genieten van deze dadeltakken. Met een gouden dadeltak heb je twee trends in 1 😉

Katten en Kids

Nog een afsluitende waarschuwing. Let wel op je huisdieren en / of kids als je een dadeltak in huis neemt! De ‘balletjes’ zijn namelijk erg klein & zouden zomaar tot verstikking kunnen leiden. Zorg dat, als je deze woonmusthave toch in huis wilt halen, dat je erbij bent als het op de salontafel ligt. Of nog beter, boven op een mooie kast / pot decoreren. Dan kan jij genieten en de kat en kids er niet bij 🙂

dadeltak drogen tak grijs groen bruin met kleine balletjes najaar trend interieur

13 antwoorden op “Dadeltak drogen de najaar musthave voor een stoer en landelijk interieur”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.