Hoe droog je bloemen? In 3 stappen Bloemen drogen de trend

Wie de foto’s van vtwonen beurs in de rai in de gaten heeft gehouden op Instagram. Heeft ongetwijfeld gezien naast nogsteeds heel veel groen, hoeveel droogbloemen in de stands werden geëtaleerd en gepresenteerd. Deze terugkerende trend kan jij ook in je eigen interieur halen. Want bloemen drogen is helemaal niet moeilijk! In deze DIY leg ik uit hoe je dat doet. 

De zomer, een grasveld vol paardenbloemen.. de zon op je gezicht en overal wilde bloemen. AGHR. ik zit al in mijn herfst dip. Met deze regenachtige dagen, verlang ik echt terug naar de zon en warmte. En daarom hier voor jou DIY projecten om zoveel mogelijk zomer terug krijgen.

bloemendrogen lossebloemen.nl

Die paardenbloem velden mochten er dan wel niet meer zijn, zomerse bloemen zijn gelukkig nog wel te koop! Een veldboeket drogen is heel makkelijk. Want losse bloemen op je kleine vaasjes doen het ook goed in lijstjes.

Of.. Herfst in huis halen kan je ook met deze DIY. Want herfstblaadjes in een lijstje blijven gedroogd zo jaren goed. En de gekleurde blaadjes staan wel heel warm!bloemendrogen lossebloemen.nl

bloemendrogen lossebloemen.nl

HOW TO Bloemen drogen:
Benodigdheden
 • Bloemenpers of dik telefoonboek
 • Bloemen of gevonden (gekleurde) blaadjes
 • Een mooi lijstje, het liefst eentje waar je twee kanten door heen kunt kijken
 • Geduld

bloemendrogen lossebloemen.nl

 1. Verzamel bloemen uit je bos, bloemblaadjes.. klavertjes 4 (oke 3 mag ook) en/of herfstblaadjes. Zorg dat ze niet te dik zijn. Een hele gerbera in je bloemenpers gaat ‘m helaas niet worden. De blaadjes daarentegen wel.
 2. Zorg dat je bloemenpers of telefoonboek op een droge plek liggen. En stop de bloemen eronder. Het beste is om met een pers te werken waar kranten en karton in zit. Dat helpt om het vocht uit de bloemen op te kunnen nemen, waardoor je bloemen veel mooier indrogen + hun kleur goed behouden.
 3. Na ongeveer 3 weken (ik zei het, geduld) Pak je lijstje en doe ze er voorzichtig in. Mocht je zeker willen weten dat het bloemetje op haar plek blijft zitten, gebruik dan een inimini plakband stukje.

bloemendrogen lossebloemen.nl

Voor de handige Harries:

Ook een bloemenpers zelf maken is niet zo lastig.

 • Twee houten planken
 • Een boor
 • Karton + kranten
 • 4 draaischroeven

Voor wie geen zin heeft om een bloemenpers online te kopen. De onderdelen zijn niet mega ingewikkeld.

 1. Koop twee planken van gelijke grootte. En maak in alle hoeken een gat waar straks je schroef doorheen kan
 2. Verzamel kranen ten karton en leg deze op het vierkant en knip deze vorm.
 3. Vervolgens knip je de hoeken er vanaf en leg je het karton en de kranten tussen je twee planken en draait de schroeven vast.

bloemendrogen lossebloemen.nlbloemendrogen lossebloemen.nl

Eén antwoord op “Hoe droog je bloemen? In 3 stappen Bloemen drogen de trend”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.