De Kleur van het Jaar 2021 is Brave Ground ™

Naar aanleiding van het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ van AkzoNobel is Brave Ground ™ tot de Kleur van het Jaar 2021 uitgeroepen. De kleur geeft het interieur een stevige basis die ons helpt om verandering te omarmen. Het is een naturel neutrale bruintint die andere kleuren in huis laat schitteren. Brave Ground™ wordt in Nederland onder het verfmerk Flexa uitgebracht.

KLEUR VAN HET JAAR 2021

Nou daar zit ik dan om 11 uur vastgeplakt aan m’n telefoon. Want live op Instagram ging de kleur van 2021 bekend worden. VET LEUK, want ik ben volop bezig met ons eigen huisje (niet meer 3 hoog achter whoe-hoe).

Mijn vermoeden was een terracotta kleur, rood oranje bruin tinten zijn namelijk de Indian summer vibe van nu, en ook in veel nieuw uitgebrachte vazen zie je het veel terug.

Het aardse gevoel, het imperfecte en het zien van de materialen. Dus ik was ook aardig blij dat het in dezelfde hoek zit. Want de kleur is namelijk een mooie basis: Brave Ground (ik verstond bij de live uitzending Brave Brown, van mij had ie ook zo mogen heetten ;’). Hieronder staat het persbericht en de tips om de nieuwe trendkleur toe te passen. HAVE FUN!

Alles mag, je kan niet mis gaan met de kleur van 2021!

Het thema voor 2021 is ‘The courage to embrace change


Het overkoepelende thema voor 2021 is ‘The courage to embrace change’, de moed om verandering te omarmen. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab:

“Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. We zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waar we mee omringd worden – de veerkracht van de natuur; de betrouwbaarheid van de aarde; het heiligdom van onze huizen. Dit jaar hebben we gekozen voor een naturel neutrale Kleur van het Jaar die ons een stevige basis geeft en die ons helpt om verandering te omarmen.”

De Kleur van het Jaar 2021 is Brave Ground ™

Brave Ground™ is een volle evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt met de natuur en de eenvoudige zaken in het leven. Brave Ground™ is een veelzijdige tint die meebuigt qua toon afhankelijk van het moment van de dag, waar het is gebruikt en waarmee het is gecombineerd. Het is een warme naturelle neutrale kleur die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis. Het is een krachtige aardse kleur die zorgt voor veiligheid, groei en het tonen van mogelijkheden. Het creëert een omgeving die ons de moed geeft om verandering te omarmen. Het is een kleur die als basis gebruikt kan worden voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur. Hierdoor kun je een omgeving creëren die bij elke persoonlijkheid past.

De overige kleuren van 2021


Rondom de Kleur van het Jaar 2021 zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten bestaan uit verschillende kleurfamilies – bruinen, roden en rozen; gelen; natuurlijke blauwen en groenen. Deze vier kleurpaletten kunnen elk interieur een nieuw fris uiterlijk geven.

 • Hét Flexa Kleurentrends 2021-palet: Trust kleurpalet 


Het kleurpalet van 2021 is gerelateerd aan de trend ‘The courage to connect’, de moed om in contact te komen. Heleen vertelt: “De trend die hierbij hoort is dat we één wereld zijn, één mens, dat we elkaar vertrouwen en samenwerken. Want samen kunnen we tot uitzonderlijke dingen komen.” De kleuren uit dit palet zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt en stimuleert om samen te gaan werken en contacten aan te gaan. Het palet bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Het zijn warme neutrale grijzen en bruinen. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie.

 • Expressive kleurpalet

  De keuze voor de kleuren uit dit palet is ontstaan uit de trend om op te staan voor waar we in geloven en wat er in ons omgaat. Hierdoor hebben we de kracht om een positief verschil te maken. Dit palet bestaat uit roden en rozen tinten die opvallen, die in balans komen met zachte neutralen. Deze kleuren kunnen je huis pit geven en vitaliteit waardoor we onze individualiteit onderstrepen en het laat zien wie we nu werkelijk zijn.

 • Timeless kleurpalet

  De gelen en okers uit dit palet, samen met wat zachte neutralen, kunnen helpen om een achtergrond te creëren die het oude en het nieuwe omarmen, energiek zonder overweldigend te zijn.

  De kleuren brengen positiviteit en balans in een ruimte. Dit palet is gekoppeld aan de trend waarbij vaardigheden en waarden uit het verleden een tijdloze weerklank hebben en door daarop te bouwen kunnen we een solide toekomst creëren.

 • Earth kleurpalet

  Het inzien dat we onze wereld minder moeten belasten is een eerste positieve stap. De volgende is dat we allemaal kleine veranderingen kunnen aanbrengen in de manier waarop we leven, om zo een betere wereld te creëren voor ons allemaal, en een positieve erfenis nalaten aan de volgende generatie. In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Deze in de natuur voorkomende kleuren zorgen voor een connectie met die natuur. Ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken.

De Kleurentrends 2021 bij je thuisHet wereldwijde kleurpalet ‘Trust’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2021-palet. Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieurkleuren waaronder Brave Ground™. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren vanaf 9 september 2020 als Flexa Kleurtester verkrijgbaar via de Flexa website en in de verfwinkel. Alle kleuren uit de vier ColourFutures™-paletten zijn beschikbaar als Flexa Kleurtester (online) en in Flexa Lakken en Muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine.

Het onderzoek


De internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColorLab, analyseren de maatschappelijke trends, het consumentengedrag en de designtrends over de hele wereld en vertalen deze naar kleurpaletten voor het interieur en ontwerpen die aansluiten bij de wensen van de consument. Dit doen zij al meer dan 25 jaar. Hierbij werken ze samen met 14 (design) experts uit alle werelddelen en verschillende branches. Sinds 2003 draagt dit wereldwijde kleuronderzoek de naam ColourFutures™ en voorspelt het de kleuren voor het komende jaar.

Adviesprijzen


Flexa Creations Muurverf (krijt, extra mat en zijdemat): v.a. adviesprijs € 24,99 (1 liter)
Flexa Creations Lak (hoog-, zijdeglans en mat): v.a. adviesprijs € 42,49 (1 liter)
Flexa Creations Kleurtester: € 1,99 (online via Flexa.nl)
Flexa Visualizer App: gratis te downloaden in de appstore

Enthousiast en haal je de kleurtester? Let’s get social, gebruik de volgende hashtags zeker in je instapost;

#Flexa #Kleurentrends2021 #Kleurvanhetjaar2021 #BraveGround #CF21

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.