DIY: Kroonluchter maken van bloemen!

Zin om een pronkstuk boven de feesttafel te maken met bloemen? Bloomon heeft deze DIY bedacht, en doet dingen uiteraard graag nét even anders.

Zo is deze fleurige bloementak de variant op de traditionele kroonluchter: chique, vrolijk en verrassend. Geschikt als bijvoorbeeld kerstversiering (krijg je toch zin in met dit grauwe weer!) en zó gemaakt. Zet je bloomon bos een keer niet in een vaas, maar crëeer aan de hand van deze eenvoudige DIY een eye catcher voor boven de feesttafel.

Dit heb je nodig:

 • Een magnoliatak

 • IJzerdraad

 • Feestelijk lint of touw

 • Bloomon bos en/of Bloemen naar keuze. Zoals nerine (‘t roze vuurwerkje), scabiosa (de donkerrode bolletje) en/of rozen, scabiosa-zaaddoosjes (worden ook wel bitterballen genoemd haha), rozenbottel of anjers.

 • Takken naar keuze, zoals eucalyptus, dennentak, ilex, leucadendron safari (rode takken, die erg sterk zijn!, aspergevaren of phlebodium

  Hoe maak je deze kroonluchter van bloemen?

  Stap 1 : Begin met de magnolia

  Neem even goed de tijd voor je magnoliatak. Bekijk hem van alle kanten en focus op de vorm. Dit helpt je om de tak straks van z’n beste kant te laten zien.

  Stap 2: Aan de slag met ijzerdraad

  Snijd een lang stuk ijzerdraad af. Het is handiger om met één lang stuk draad te werken dan om telkens een klein stukje af te snijden. Draai het ijzerdraad om de tak.

Stap 3: Groentakken 

Doe de voorzichtig al het groene blad (takken die je eerder hebt gekozen die mogen shinen) tussen het ijzerdraad. Leg de blaadjes als dakpannen op je tak, met de puntjes richting de magnoliabloemen.

Stap 4: Laat de bloemen maar komen!

Snij de stelen van de bloemen kort af, tot ongeveer vijf à acht centimeter. Maak ze vast met ijzerdraad, net zoals je met de groentakken hebt gedaan.

En verberg de stelen en de bevestiging van de vorige bloem met een nieuwe bloem. Als de bloem goed vastzit, kun je de uitstekende stukken van de steel afsnijden.

Stap 5: Het stylen van je kroonluchter van bloemen

Voeg nog extra bloemen en groen toe naar wens. En speel vooral met kleuren, vormen en texturen. Alles kan, alles mag – en de mogelijkheden zijn eindeloos.

TIP: Veel rode bloemen (kerst kleuren) en donkergroen van alle takken? Voeg highlights toe in zachtroze of crèmekleur.

Stap 6: Finishing touch

Voeg de laatste twee tot vier groentakjes toe (vooral ook lekker veel eucalyptus gebruiken, die droogt prachtig in!). Maak deze groentakjes vast in de tegenovergestelde richting van de andere takken. Dat zorgt voor een leuk contrast en een extra vol resultaat.

Stap 7: More is More

Mag het nog iets meer zijn? Bevestig een aantal scabiosa-zaaddoosjes (de bitterballen, die overigens al gedroogd zijn en jaren mee gaan – net als craspedia als je wat zon erbij wilt!) op je kroonluchter van bloemen voor extra textuur.

Stap 8: Decoreren in huis

Tot slot hang de zelfgemaakte kroonluchter met bloemen op met een feestelijk lint of touw – en klaar! (decoreer de tak eventueel nog met extra kerstballetjes! (Alleen als de sint weer uit het land is he ;’))

Foto's en diy: bloomon.nl
 
Ben jij al bezig met het bedenken van leuke kerstdecoratie voor in huis?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.