Hoe gebruik je b(l)oeiend instagram voor bloemen? + Grammiemagazine

Instagram wordt steeds populairder (ja nog iedere dag!!) Het platform waar je fijne (mobiel gemaakte) foto’s upload en alle beelden die je leuk vindt een hartje geeft. CUTE. Heel veel inspiratie en bovendien groeit instagram ook voor bloemenliefhebbers hoe? Lees dan snel verder

In social media land moet je nogal wat uurtjes spenderen om alles onder te knie te krijgen. Want van facebook, pinterest en uiteraard instagram heb je vast wel gehoord: en heb je uiteraard HALLO 2018 & online identiteit. Vandaag op ‘t bloggie mijn instagram ervaring + de dingen die ik makkelijk vind 🙂

 

First things first, what the hell is instagram?

Een app op je mobiel 🙂 De bedoeling van Instagram is het delen van leuke/inspirerende beelden.  Wat facebook nog is met ‘ WAT DOE JE’ – (niet echt mijn ding). Is instagram (ja gekocht door facebook, dus ook een beetje facebook ;)) echt inspirerend, & NEE er staan echt niet alleen maar kiekjes van voedsel op.

5 dingen die je moet weten over Instagram

 1. Hashtags: Wat zijn HASHTAGS ? # <– dat ding dus

  Met dat hekje ga je niet bellen. Maar ben je vindbaar voor de HEEEEELE wereld (die op instagram kijken dan).  HOE? nou simpel. Doormiddel van #….. te plaatsen is jouw foto zichtbaar voor iedereen die op die link aan het zoeken is. Dat is bijvoorbeeld handig als ik aan het zoeken ben voor vaas inspiratie en zoekt op #bloemen . Dan zie je als eerst de  9 ” BESTE” foto’s en daaronder iedereen die een bloemenpost heeft geplaatst (je # moet wel relevant zijn uiteraard) en daar staat jouw net geplaatste foto dan ook tussen 🙂

  Good to know:
  – Je moet de # zonder spatie gebruiken! Anders doet hij ‘t niet. dus niet # bloemen maar #bloemen.
  – Gebruik ook maar maximaal 30! #, anders is jouw foto niet te vinden op instagram. 
  – Plaats niet #ik #vond #het #vandaag  #heel #gezellig. Maar Vandaag heb ik een gezellige dag gehad #instafun #monyay bijvoorbeeld. Je communiceert namelijk met mensen!, en die lezen alle woorden met een # ervoor, dat is namelijk alleen voor de zoekopdrachten.
  -Gebruik het allerallerallerliefste echt relevante hashtags. Dus als je een foto van een vaas met bloemen maakt, ga dan niet #lucht plaatsen,maar #bloemen en #…. de bloemennaam bijvoorbeeld. Dan kunnen mensen ook echt NUTTIG jouw foto vinden 🙂
  – Wat nieuw is, een # gebruiken in je bio! hij is dan aan klikbaar

  Bedenk je eigen #

  Tip: Om een vriendschap te vormen / mensen met eenzelfde passie kan je je eigen # bedenken. Die van mij is #liefdevoorlossebloemen 🙂 die van @studio.sab. heeft een eigen kastje gemaakt van een action aankoop. Hierdoor heeft ze nu de #kijkkastjevansab geclaimd en doet het super. Iedereen die het  zelfde DIY kastje van sab heeft gemaakt gebruikt de #.

  Bedrijf tip: De grote jongens doen dit via een eigen #. Als tijdschrift Flair dit heel slim doet! in elk tijdschrift van Flair zijn er zo’n 5 plaatjes van instagram afgeplukt en gepubliceerd met @naam profiel die de foto heeft gemaakt uiteraard! Wat voor de consument (en ik, ik zou dat echt tof vinden, dus vaak gebruik haha) echt heel tof is, dit kan namelijk meer volgers opleveren voor de consument en voor flairnl wordt de # steeds populairder waardoor de flair weer in de spotlight komt = meer volgers op = hoger bereik = meer tijdschriften verkopen. En voor de consument: hoe meer mensen je blij kan maken met je fijne interieur/ kids/landschap/eten of elk ander thema wat je aan je account hebt gehangen, hoe beter.

  Populaire # hoe vind je die?

  De standaard: #monsteramonday ; ja dat fancy plantje. Die mag je netjes op de foto kieken en op maandag de monstera hashtag gebruiken. Dan ben je goed bezigggg! Roze losse bloemen showup Monstera. hoekje door brainydaysOok de #tbt is populair deze staat voor trowback Thursday. Je mag dus op dinsdag helemaal losgaan met oude foto’s, zolang je deze hashtag maar gebruikt 😉 #tgif deze hashtag mag je gebruiken op vrijdag hij staat namelijk voor THANK GOD IT’S FRIDAY.

  De populaire posts kan je vinden bij het icoontje naast het huisje.

  Wanneer je hier op #bloemen zoekt, zie je ook # die mensen ook veel gebruiken in dat thema. Overweeg om deze ook bij je post te plaatsen :)uitleg Instagram reposten Lossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen social media instagram grammiemagazine instagram uitleg

 2. Wat moet ik met Tag’s op instagram?

  Een tag is iemand in jouw plaatje klikbaar maken om naar een ander profiel te gaan EN de foto staat bij de getagte profiel ook op hun feed. (Facebook heeft die functie ook, als je samen met je bestie op de foto staat en je die ook op haar profiel wil laten shinen. Op haar gezicht zet je haar naam en done).. Heb je een roos van een bepaalde kweker op de foto gezet, tag die kweker dan gezellig. OF uiteraard losse bloemen in een vaasje: de tag @lossebloemen -> mijn profiel dus haha.

  Hoe tag je mensen?

  Bij een bericht maken heb je de onderste optie: Personen taggen staan. Klik hier een keer op. Klik nu op de plaats waar de persoon zijn hoofd zich bevind (je kan dit ook met spullen doen, bijvoorbeeld van de kwantum een leuk krukje?… tag dan @kwantum_nl op de plek van het krukje)

  Voordelen van taggen:
  – De mensen die het krukje van de kwantum super leuk vinden, weten nu dat het van de kwantum komt -> nog zonder dat zij jouw berichtje hoeft te lezen.
  – Je staat op het profiel van een ander, hoe meer zichtbaar je bent, hoe meer mensen je profiel gaan ontdekken.

  (als je iets doorleest zie je foto’s van hoe je tagt ;))

 3. Vrienden worden op instagram?

  Wanner je een inspirerend account hebt gevonden (bijvoorbeeld door #bloemen in te toetsen, en degene die bloemen foto’s plaatst een fijn interieur feed heeft die je aanspreekt) kan je diegene gaan volgen. De persoon die je volgt kan dan kiezen om ook jou te volgen, of niet. Sommige profielen staan op ‘prive’ respecteer de prive sfeer, en voeg mensen met een slotje enkel toe als je diegene ook echt real life kent.

  Nu heb je misschien de vraag: Hoe krijg je snel duizenden vrienden / volgers op instagram?
  Volg ontvolg methode – Just don’t!

  Hoe je snel aan die 10 duizend volgers zit? NIET! Instagram vereist een SOCIALE connectie en niet de volg ontvolg methode (iemand volgen en naar een paar dagen weer ontvolgen, in de hoop dat ze in de tussentijd terug hebben gevolgd zodat je eigen account groeit).

  Dus de tip voor meer volgers:  Plaats relevante content! Heb je een fijn huis met mooie meubels DEEL DIT! Mensen die dan jouw stijl te gek vinden volgen jou graag 🙂 Mijn tip: Zorg dat je profiel een geheel wordt. Bijvoorbeeld 3/4 kleuren kiezen die je terug laat komen, of een rand om al je foto’s. Zoek je eigen gevoel en hou dit vast.

  VOLG profielen die jouw aanspreken. Hoe je deze vindt, is bijvoorbeeld door een # in te toetsen met jouw hobby’s. Bekijk de plaatjes die geplaatst worden en spreekt het plaatje je aan: bekijk het profiel, nog steeds enthousiast? VOLG. Is de liefde wederzijds, dan volgt degene jouw ook misschien wel terug. Doormiddel van hartjes (dubbel klik op een plaatje) te geven, comments te plaatsen, te reageren op stories of misschien wel een DM (direct message).. het zijn serieus mensen!

  Stories: Oke je praat dus met echte mensen, je kan nu een soort ‘ vloggen ‘ op je instagram. Hoe je dat doet? Ga op het huisje staan. En swipe naar links.

  uitleg Instagram reposten Lossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen social media instagram grammiemagazine instagram uitleg
  Je krijgt nu onderstaand beeld te zien (in ieder geval hij opent je camera) je kan nu op foto maken drukken, of op foto’s die je al eerder hebt gemaakt (zie dat kleine plaatje)

  uitleg Instagram reposten Lossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen social media instagram grammiemagazine instagram uitleg
  Ook kan je alleen tekst plaatsen: swipe naar links totdat je op type staat. Je kan live gaan net als Ozexport (andere instagrammers kunnen dan reageren in de tijd dat je live bent, leuk als je op een festival loopt en een TE GEK bandje speelt. Of als je iets anders leuks bezoekt/leuks te zeggen hebt) Je kan een boomerang maken (3 sec beeld wat 5x achter elkaar afspeelt) Je kan een kort filmpje maken bij superzoom (dan zoemt hij dus in). Dus genoeg leuks om te doen met STORIES.

  uitleg Instagram reposten Lossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen social media instagram grammiemagazine instagram uitleguitleg Instagram reposten Lossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen social media instagram grammiemagazine instagram uitlegDoor op het plaatje te drukken die je wilt delen in Stories kan je ook vindbaar worden door ook hier # te gebruiken. Plaatjes toe te voegen of gifs (al is die functie even verwijdert omdat er gekke plaatjes tussen stonden. Ze zijn het nu aan het uitzoeken, en verwacht dat de GIFS (bewegende plaatjes) snel weer terugkomen.

  uitleg Instagram reposten Lossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen social media instagram grammiemagazine instagram uitleg
  Je ziet de verhalen door op het rondje te drukken die een cirkel hebben om hun logo/ hoofd 😉 Verhaaltjes kan je overslaan (swipe rechts) doorklikken klik rechts of nog een keer bekijken, klik links.

  Dm: Een direct message is via instagram chatten terwijl niemand kan meelezen. Is fijn als je een afspraak wilt maken, om bijvoorbeeld een samen met je instagram vrienden naar een beurs te gaan en te meeten.

 4. Influencers Mensen met een groot bereik worden ook wel influencers genoemd. Grote namen kunnen tegen gratis producten of zelfs moneys krijgen/vragen om een product of dienst uit te lichten op hun instagram profiel. SOMMIGE (ja meestal amerikanen, ik kijk af en toe nog tv en het is heftig haha) kunnen er zelfs van leven! Als jouw volgers trouw zijn, je bereik goed is en dus het merk gaan kopen/gebruiken/naar toe gaan is dat erg nice. TV commerials en billboards krijgen veel minder aandacht, marketeers kijken nu naar andere mogelijkheden en social media is hiervan een heel fijn voorbeeld waar ze geld in pompen om mensen van een product/merk te  informeren of te overtuigen.
 5. Bedrijven
  Ook bedrijven gebruiken tegenwoordig VEEL meer instagram. Wanneer je Qmusic luistert bijvoorbeeld, hoor je -> je ziet ‘t beeld op mijn instagram @… of win extra kaarten via de Stories op Instagram. Vet leuk, want het is easy en hot & happening.Brandreps:  Wat je ook tegenkomt zijn winacties en brandreps. Een brandrep is als een bedrijf heeft een artikel (of meerdere ;)) heeft, en deze out there wilt hebben. Wat doen ze dan? NOU een oproepje met de vraag: ‘Ben jij degene die wij zoeken; als promo dame’. Word je gekozen dan krijg je dat product opgestuurd (voor nadas) vaak in ruil voor reviews / social media posts.

  Ook op websites wordt instagram content ingezet voor hun branding . Wanneer je de #dillekamille gebruikt bijvoorbeeld, kan jouw beeld op de dillekamille website belanden FANCY. Let dan wel op: je moet en het de # gebruiken + is het handig om ook een product/zaak/merkgerelateerd beeld te plaatsen ..Ook worden er veel winacties gemaakt. Vaak minimaal 3 personen taggen (die dan ook de winactie bekijken) en uiteraard jouw profiel moeten volgen. Dit wordt in een leuk plaatje gedeeld, en uitleg beschreven. Voor een redelijk kleine prijs (JOUW PRIJS) heb je veel aandacht van mensen die jouw product leuk vinden (hallo anders doe je niet mee ;))

Instagram en bloemenmuur

 

REGRAM

Nu is het je vast wel eens opgevallen er staat ergen: REGRAM. Als je je nu afvraagt wat dat is… Het is een post van een ander op je eigen feed (profiel dus) plaatsen.

LEUK! maar er zijn wel een paar ‘onbeschreven’ (ik doe het nu haha) regels. Je kan namelijk niet zomaar een foto van een ander pakken.

Om überhaupt een foto te kunnen gebruiken voor je eigen profiel heb je twee opties:

1) een ouderwetse screenshot maken je ‘ aan en uitknop + home toets tergelijker tijd ingedrukt houden. OF

2) Je download een app. Voor mij (no spon – dat zie je trouwens ook veel, spon of no spon = of een influencer betaald krijgt om dat op zijn of haar profiel te plaatsen) Storysafe te downloaden via appstore. Hierbij download je ‘m, log je in met je eigen instagram gegevens, zoek je degene waarvan je een afbeelding wilt regrammen op met het zoek icoontje. & Download de gewenste afbeelding rechts van je.

Apps die handig zijn om te gebruiken met instagram:
 • Boomerang – Leuke bewegende beelden maken. Een klein dansje van 3 sec die 5x achter elkaar herhaald YES FUN. Dat kan met boomerang.
 • Storysave – Posts van andere mensen opslaan en zelfs verhalen!
 • RepostIT – Snel en eenvoudig een repost maken (een plaatje van een ander profiel op je eigen profiel plaatsen. Maar let op!: eerst toestemming vragen en credits geven = repost: @naamfeed zetten en de persoon in kwestie taggen)
 • 9square – Een foto opsplitsen in 3 vierkante foto’s op instagram? Dan heb je deze app nodig. Zo kan je inplaats van 1 vierkantje foto ‘m over meerdere vierkantjes trekken op je feed, ziet er weer tof uit!
@Lossebloemen in een tijdschrift?

Waarom ik deze post heb geschreven? Ik (naja eigenlijk de huishond met een bloemenkroon :)) sta in het ALLEREERSTE Instagram magazine uitgebracht door @thesocialgoodgirl en vond mijn ervaringen leuk om te delen! Eind vorig jaar ben ik begonnen met mijn @lossebloemen account op instagram. Daarvoor is een van mijn posts uitgekozen om in dit geprinte blad te staan…. Een blad met veel instagramtips. En dat is natuurlijk wel een bloggie waard 🙂 Lossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen instagram grammiemagazine instagram uitleg INSTASPOTLIGHTLossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen instagram grammiemagazine instagram uitlegLossebloemen.nl blog bloemen - losse bloemen instagram grammiemagazine instagram uitleg

Problemen bij instagram:

Het kan gebeuren dat je opeens een melding krijgt dat je bepaalde dingen niet meer kan doen, als liken. Instagram heeft namelijk een filter ingebouwd, en hij wil nog wel eens acties blokkeren van je als je die opeens HUUL veel gebruikt. Dus wanneer je fanatiek iedereen aan het volg/ontvolg methode bezig bent, kan deze actie voor jou 24 uitgeschakeld worden (om zo het spammen dus te voorkomen) OF wanneer je iemands profiel zo leuk vind, dat je binnen een uur alle 500 foto’s wilt gaan ‘ liken’ (dat dubbel tap, hartje) dan kan je 24 uur dus even helemaal NIKS meer liken. Je zou dan nog wel reacties kunnen plaatsen, instagram is in die 24 uur niet geheel voor je geblokkerd, dat is dan wel weer fijn.

Tips van mij voor jou:

Bij het maken van een post met beschrijving: Kopieer je tekst VOORDAT je op plaatsen drukt. Heel soms tel je de hoeveelheid # verkeerd, en met meer dan 30 wordt je tekst even niet geplaatst onder je foto voor het gemak. En dat is nogal vervelend omdat je juist zoveel moeite hebt gedaan op de tekst. Is dit het geval druk dan op de 3 puntjes bovenaan de foto en dan op bewerken. Plaats je berichtje via plakken -> en hoppa. Zorgen dat je aantal # nu wel klopt, en je hebt heel veel tijd en frustratie bespaard 😉

Ik ben echt fan van social media & kan nog wel uren doorpraten over instagram en uiteraard bloemen 🙂 Dus volg me vooral op @lossebloemen

Eén antwoord op “Hoe gebruik je b(l)oeiend instagram voor bloemen? + Grammiemagazine”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.