Sint eruit Kerst erin. Welke kerstboom wordt het in 2017?

Heb je al jaren dezelfde kunstboom? of zoek je elk jaar weer naar de perfecte groene ruikende Nordmann spar. Nog 1 dag en ‘het mag’, want heel eerlijk eerst moet de sint eruit zijn voordat de boom erin kan.  Want HEY, bikini season is over! time to get the december feeling 🙂 Voor de 2017 kerstboom inspiratie lees je snel verder.

Kerstboom alternatief 2017

 • De mosbal kerstboom

Voor wie gek is op de Scandinavisch design is dit echt DE boom van 2017. Van de zomer in kokosnoten, en de winter in natuurlijk mos. Door de groen tinten past ook dit schatje fantastisch in een urban jungle style huis!

Mosbal kerstbal minimalistische kerst
Mosbal kerstbal minimalistische kerst

Je maakt deze overigens heel erg simpel! Kies een lief boompje uit (dus niet gelijk twee meter die hebben een iets wat grote kluit.

Benodigdheden 

 • Mos
 • Touw
 • IJzerdraad rolletje
 • Schaar
 • Kerstboom
 • Geduld
 1. Haal de aarde voorzichtig van de kluit vandaan, zodat de wortels zichtbaar zijn (je mag echt wel wat aarde laten zitten, maar hoe minder hoe gaver het effect van de mos kluit).
 2. Scheur het mos uit elkaar en haal dat bruine binnenste een beetje weg, het gaat tenslotte om het groene buitenkantje voor de foto’s.
 3. Vraag een paar extra handen en verdeel het mos gelijkmatig om de wortels van je boom. (maak je handen een beetje nat om het aarde + mos echt als een balletje erom heen te krijgen)  Je kan de boom het beste een beetje schuin leggen, zodat je er makkelijker bij kunt.
 4. Zet voor het gemak het most vast met een ijzerdraad rol, heel dun zodat je het veraf niet ziet.
 5. Vervolgens ga je met het touw rond het mos en maak je het touw vast. TADA 2017 minimalistische kerstboom kan gaan stralen

Het mooie hiervan is dat je niet veel hangertjes/balletjes nodig hebt. Eventueel kan je een lichtslinger om de misbal heen binden zodat het effect wat meer aandacht krijgt. Hoe lang gaat een mosbalboom mee? Wil je ‘m in een warme huiskamer zo laten staan.. is het aan te raden om de mosbal een beetje vochtig te houden. Vind je dat niks, dan moet je er mee leven dat de naaldjes uit gaan vallen.

 • De echte plantenboom

  Oke, er gaat dus echt niks boven de geur van een echte kerstboom dat geef ik toe. Maar waarom moet het altijd met ballen? Je kan ook gewoon focussen op de andere essentieel details als gezelligheid, kerststerren en ROOD (ja de kleur van de liefde en een echte kerstkleur).

  Dit jaar is goud echt trend & Re-assamble ook. SO! We gaan die twee mixen en dan krijg je zoiets als dit: De kerstster in de boom met goud details.

Stijl: "Color tone - warm" mooiwatplantendoen kerstster kerstbom
bron: mooiwatplantendoen.nl

Hoe krijg je deze warme kerstboom ook zo thuis?

 • Kerststerren kopen (niet de allergrootste want de takken moeten het gewicht wel kunnen houden)
 • Goudfolie + goud lint
 • Schaar
 • Nietttang of echt goede lijm 😉
 • Een echte kerstboom (incl. pot, houder of rietenmand)
 • eventueel goede details + lichtjes.
 1. Knip het goudfolie in gelijkmatige stukken & wikkel deze om het potje van de kerstster.
 2. Knip een stuk lint af en niet deze aan beide kanten van het goudfolie plastic bakje van de kerstster.
 3. Herhaal totdat de plastic potjes helemaal naar wens en gelijkmatig in de boom hangen. En nu ben je in het bezit van een werkelijke Kerstboomster :).

Tip: wacht niet te lang met rode accessoires kopen, want hoe meer je naar de kerst toe gaat.. hoe duurder de kleur rood wordt. Dit komt omdat de vraag hoger wordt wereldwijd, dus de prijzen vliegen omhoog omdat iedereen dezelfde items op het zelfde moment wilt.

Variatie tip: Hang er reageerbuisjes in ipv. ballen. Dan kan je prachtige losse bloemen in je kerstboom kwijt + de scheikunde look is wel tof!

Canvas Doekie kerstboom

Vorig jaar de boom was de boom van de Ikea HOT. waarom? naja je had geen last van je rug door het sjouwen + hij was makkelijk op te tuigen. Hoe dat kon? Naja het was gewoon een canvas doek met een kerstboom erop geprint. Nu hebben meerdere bedrijven deze 2016 opgepakt, en je kan nu echt van groot tot klein je boom uitzoeken.

kerstboom-canvas-op-lossebloemen.nl

Andere kerstboom trends? :

De ” ik heb gewoon geen kerstboom “

Last van honden en katten die in de boom hangen of het kerstboomwater opzuipen? Kaartjes van kerstbomen zijn ook leuk. Print ze uit, of bestel ze (je wordt er echt dood mee gegooid) steek een gezellig kaarsje aan & de kerst kan ook zo beginnen.

De “ik haal al het aarde weg en zet ‘m in een vaasje kerstboom”

Ja het moet je opgevallen zijn als je Instagram regelmatig opent : De Hydroponie groen trend. Hydro wat? Nou gewoon dat je een plant heel mooi vindt, maar die aarde niet. En je dus de focus legt op de wortels van de desbetreffende plant.

Hoe? Je haalt al het aarde weg en zoekt een mooie vaas. Vervolgens hoop je dat hij niet dood gaat, en wellicht zelfs nieuwe wortels maakt en als het dan ook nog even kan kleintjes geeft. Al gaat dat nou niet super snel met een kerstboom. De hydroponie trend kan je prima toepassen op kleine boompjes. Is je hele glascollectie toch niet voor niks!

De Recycle duurzame kerstboom

Verzamel takken, boeken, bierflesjes of elk ander item (wat niet gaat rotten) bij elkaar. Want duurzaamheid is top!

Van de echte takken (kom je ook nog eens buiten ;)) kan je mooi in minimalistische lijntjes van klein naar groot onder elkaar hangen (of boren op een plank). De boeken kan je open leggen, piramide, op de boekenplank (beetje oneerbiedig maar staat wel heel tof) van één boek in het puntje naar een paar open geslagen boeken op de de onderste plank. Veel vrienden over de vloer gehad? de bierflesjes kan je met behulp van glazen ronde platen op elkaar van breed naar smal plaatsen. Paar lichtjes met batterij in een paar flesjes en done!

bierflesjes-heineken-kerstboom-losse-bloemen-kerstboombierflesjes-heineken-kerstboom-losse-bloemen-kerstboomHeb jij een toffe kerstboom staan? Ik ben heel benieuwd naar creatieve bomen dit jaar :) gebruik de #liefdevoorlossebloemen of tag mij op Instagram @lossebloemen !

3 antwoorden op “Sint eruit Kerst erin. Welke kerstboom wordt het in 2017?”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.