Originele kerstwens bedenken hoe doe je dat? + super snelle kerst DIY

Kerst de gezelligste en warmste tijd van het jaar! Naast een kerstboom horen hier uiteraard kerstkaarten schrijven bij, yes schrijven. Want hoe de reclame van postNL het al aangeeft, een echt kaartje ontvangen is zoveel leuker. Maar in plaats van een standaard ” fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar” kaartje is het super leuk om een originele kerstwens te verzinnen. Let me help you:

In drie stappen een persoonlijke kerstwenst (+2018)

 1. Schrijf wat persoonlijks (ja allemaal!) naast je eigen + namen van evt. het gezin. Een extra boodschap recht uit het hart wordt iedereen blij van.  Want in 2018 wil je tenslotte de fijne band vasthouden. PS. Het hoeft echt niet heel lang te zijn, als het maar oprecht is.
 2. Vind je nou de namen genoeg, want de boodschap “Merry christmas and a happy new year” staat al op de kaart. OKE MAKKELIJK. Maak het dan toch iets persoonlijker met een gezellige tekening (handlettering is nog steeds in, dus je hebt ongetwijfeld daar wel eens mee geoefend – let’s try this!) en een kerstboom, kerstbal of sneeuwpop, kerstbloem (amaryllis) is super leuk om te tekenen. Kan je nog een beetje creativiteit kwijt.
 3. Zet de tekst in de vorm van iets, teken het figuur (bijvoorbeeld een kerstboom op de kaart) – met potlood. Schrijf nu in de kerstboom jouw kerstwens. Gum vervolgens de boom uit – of niet – en tada! een opvallende kaart in NO TIME (naja some time, maar het ziet er wel heel leuk uit) PS. vergeet de glitters ook vooral niet 😉 It’s the month to sparkle – spread the sparkle

  Extra tip:
  Dat je nu wat meer tijd besteed aan de kerstkaart (is echt leuk! het wordt opgehangen) hoef je gelukkig niet super veel aandacht te besteden aan het adres (je arm is al lam zat). Hiervoor wordt een labelprinter ingeschakeld. Maak een bestand met je adresboekje in het programma. Sla ze op, en klik de hele rits aan. ZO klaar. Volgend jaar hoef je nu enkel maar adreswijzigingen te veranderen en op te slaan. (BE MERRY, ga langs bij de ouderen scheelt hun ook een lamme arm).

Voorbeeld kerstwens + nieuwjaar.

De beste wensen en een vrolijk nieuwjaar wordt zo vaak gebracht, iets origineels hoe doe je dat? Ik ben fan van iets persoonlijks, mocht je wat minder tijd hebben een paar favorietjes: (hier kan je uiteraard de standaard tekst nog achter zetten) HAVE FUN!

 • Wij sturen jullie deze koude winterdagen de warmste wensen
 • We wensen je een nieuw jaar bruisend en sprankelend, stralend en schitterend, gezond en gelukkig, zorgeloos en prachtig!
 • Ik wens je een witte kerst. Maar als de witte wijn op is, drink dan de rode..
 • Ik wens je 365x een fijne dag, maak er een mooi jaar van!
 • The best is yet to come. Happy new year (of 2018) 😉
 • Ik hoop van harte dat het jaar 2018 jullie brengen mag.. wat 2017 vergeten is!
 • Een bruisend & sprankelend 2018
 • Have a lovely x-mas and a happy new year!
 • Een goed beter best nieuwjaar
 • 365 fijne feest-dagen voor jou
 • Hele warme gezellige kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar. Vol met liefde en gezondheid !!!
 • I don’t want much for christmas. I just want the person reading this to be healthy, happy and loved! wishing you snowflakes, friendship and winter cheer!
 • Geluk, liefde, gezondheid en de allerbeste wensen voor een gezellig nieuwjaar!
 • We wensen je een vrolijk eind en een goed begin en een jaar volkomen naar je zin.
 • Kerst is de beste tijd om te pieken

Decotip om echt in de kerststemming te komen:

chrysanten-kerstbal-deco---mooiwatbloemendoen-foto-chrysant-losse-bloem kerstwens
beeld: mooiwatbloemendoen.nl

Bewaar een paar kerstballen om de tafel, dienblad of je bureau in kerstsfeer te toveren. Haal het hangertje uit de kerstbal en vul deze met water. Je kan de kerstbal zoals hieronder in een cupcake houder zetten, OF! op een houten plankje lijmen met een lijmpistool. Doe er dan wat mos en glitters bij, dan is het ook super leuk als cadeau.

De chrysant die erin zit staat voor liefde en geluk. Perfect als decoratie dus.

kerstbal-kerstdecoratie-mooiwatbloemendoen-kerstbal-als-vaasje-chrysant-zilver - kerstwens
Beeld:mooiwatbloemendoen.nl

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.