Stralende sterren in November, Kerststerren als mini plant

Met de wintertijd en de RRRRR in de maand(en), kan dat maar 1 ding betekenen:  BIJNA KERST. Want net als de pepernoten kan je met kerstitems niet vroeg genoeg beginnen! EN om je huis al sfeer klaar te maken met de leukste bloemen EN planten, heb ik vandaag Tippie: De mini kerststerren! Lees je mee?

KERSTSTERREN? Yes een heel lief plantje die je ALTIJD ziet met de kerst. Maar waarom zou je er kort van genieten, als ze er nu al zijn?Stralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOG

DE mini-kerststerren – Poinsettia’s

Uiteraard herken jij deze plant, de kerstster! Alleen wist je ook dat er inimini’s zijn? (Max 8 cm) Nee? Nou deze staan vandaag in the picture!  Ze hebben net als de grote varianten opvallende, stervormige schutbladeren in veel kleurtjes! De botanische mini’s, verkrijgbaar vanaf november, zijn niet alleen leuk om te zien, ze nemen ook nauwelijks ruimte in en zijn licht van gewicht.

En het alle belangrijkste? Ze nodigen jou uit tot creativiteit te uiten. Totdat je overal sterretjes ziet (maar dan positief gezien he ;))…

DIY (Doe het zelf) met de mini plantjes

Kleine planten, zoals mini-sterren, hebben een praktisch voordeel. Je kunt ze onder meer in een platte schaal op tafel zetten, zonder dat het zicht belemmerd wordt! Ook in de leukste (alternatieve) potten zoals koffiekopjes of kringloopgelukjes staan ze graag te shinen.Stralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOG

Mini-sterren zijn uiteraard zeer geschikt als kerstdecoratie… Hang ze dus gerust als kerstballen in de kerstboom. Ben je van plan om kerststukjes te maken? Plant mini-sterren in een schaal en zet er bijpassende kaarsen tussen!

Stralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOG
Deze DIY maken? Check de afbeeldingen hieronder!

Stralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOGStralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOGStralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOGStralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOGStralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOG

Kerstster = makkelijk in verzorging

Mini-sterren vragen vanwege hun kleine formaat (en tere wortelgestel) een andere manier van watergeven dan standaard met een gieter. Dompel de kluit minimaal eens per week onder in lauw water (lees; ze haten kou! Ironisch he ;’)).  Dompel ze onder totdat er geen luchtbelletjes meer verschijnen. Dan hebben de plantjes voldoende vocht. Laat ze vervolgens eventjes uitlekken & klaar is Kees.

Good to know
Stralende sterren in November, Kerststerren als mini plant POINSETTIA - LOSSE BLOEMEN BLOG
Alvast fijne kerstboom inspiratie

Zet de sterren op een lichte plek, op enige afstand van radiatoren, open haard of kachel. Zo blijven deze kleine sterren lekker lang stralen!

Poinsettia (de kerststerren) in kleine (en grote!) maten zijn vanaf begin november verkrijgbaar bij onder meer bloemisten, tuincentra en supermarkten. Zou jij er een neerzetten?

Beelden: Stars for Europe

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.