DIY: Voorjaar in de kersttijd – doe het zelf recycle vaas met ranonkels

Tegendraads? ik? nooit.. naja zeg nooit nooit. Maar als echt iedereen met warme dikke (en foute kerst) truien aan zit, wil ik voorjaar. LUCKY ME, want er zijn nu al vet veel voorjaarsbloemen te verkrijgen. Tulpen, ranonkels, anemonen en hyacinten (maar die ruiken mij een beetje te heftig). Let’s do a recycle DIY, want HEY.. met kerst is elk centje meer voor het kerstdiner meer dan welkom.

Met deze donkere dagen voor kerst, wil je wat vrolijks in huis! Want met een winterdip aan het kerstdiner zitten kan dus echt niet. In plaats van kaarsjes aansteken, kan je het huis ook gewoon super leuk opfleuren met losse bloemen.

Ranonkels

Voor deze DIY zijn ranonkels (Ranunculus) gebruikt, ze staan voor charme. En zijn er in echt alle kleuren te verkrijgen, ze gaan prachtig open en combineren fijn met gipskruid (heel veel gespoten te verkrijgen, goud !!), tulpen, eucalyptus of elk ander fijn bloemetje of groen.

Wat heb je nodig?

  • Een olijvenpotje, een maispotje een bonenpotje, een koffiepotje (ja die hebben ze ook in glas vet lief) Maar you got me, pak een leeg fles of potje. Recyclen is key, duurzaamheid is de toekomst!
  • Losse bloemen + mesje
  • Handschoenen (of je moet het fijn vinden om gekleurden handen te hebben)
  • Rolletje schilderstape
  • Boterhamzakjes
  • Verf/spuitbussen. Je hebt speciale bussen waarmee je ook bloemen kan spuiten (foto), maar je kan nu gewoon een simpele spuitbus van een paar euro kopen voor deze DIY.

    voorjaar rankonkels diy mooiwatbloemendoen vaasje DIY pimpen met spuitbussen spuiten
    Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

Stap 1) Pak het schildertape en maak deze vast aan een van de  boterhamzakjes.  Draai het gedeelte in het zakje wat je vooral niet gekleurd wilt hebben. Verf dwarrelt vaak een beetje (doe dit dus ook niet op je nieuwe tafel ;)). TIP: Door de onderkant wel te spuiten, zie je straks niet het water.. dan als je druk bent met kerst zit je niet tegen goor water aan te kijken (oke je moet het water wel een beetje in de gaten houden, om je bloemen happy te houden.. maar you got me).

rankonkels diy mooiwatbloemendoen vaasje DIY pimpen met spuitbussen
Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

Stap 2) Spuit het niet afgeplakte stukje met zo’n 30 cm afstand om het een beetje mooi erop te krijgen. Hoe dichter je op het potje aan het spuiten bent, hoe donkerder de plek wordt (lees: vlekken)

rankonkels diy mooiwatbloemendoen vaasje DIY pimpen met spuitbussen spuiten
Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

Stap 3) Maak er een kleurrijke boel van ( donkere dagen voor kerst) eventueel kan je ook ‘m meer christmas style maken door met een lijmspuitbus het open stuk te spuiten & glitters erop te strooien. Zet dan het vaasje neer, en laat ‘m staan (anders vind je in januari nog steeds glitters – ps. leuk als cadeau! :))

Als laatste stap snij je ranonkels schuin aan, zet ze op een klein laagje koud water (ze hebben net als gerbera’s harige stelen)

ranonkels diy mooiwatbloemendoen vaasje DIY pimpen met spuitbussen spuiten losse bloemen
Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

In de trant van Re-assamble trend  hang vaasjes op!

Met een koord door een draadmand (ja die heeft ieder interieur dus jij ook!). Zet vervolgens je gepimpte ‘vaasjes’ erin en hangen maar. Super easy en heel vrolijk, dag donkere dagen dip en hallo voorjaar (al is het alleen in je hoofd).

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.