Tulpen uit AMSTERDAM… MET BOL door de brievenbus !

Februari, een maand dat het nog steeds GEEN lente is. Maar het gevoel wel heel erg aanwakkert, nietwaar? ik heb nu hele fancy tulpen in huis: Tulpen met de bol er nog aan!! Denk je nu huh wat? waarom dat dan? LEES VERDERRRR

Waarom blog je pas weer in Februari?

First things first; “Chelan heb je onder een steen geleefd? ” MEH. Ik vond alleen dat januari een soort BONUS maand was van 2017, een soort ja… opstartmaand? kan ik dat rustig zeggen voordat ik hier allemaal JA MAAR GOEDE VOORNEMENS DAN… sorry. I’m back!

lossebloemen.nl bulb bouquet flowers tulpen uit Amsterdam bloemenblog losse bloemen tulpen met bol eraan bulbbouquet.com frederiqueschoice.com

Duurzame weekendbloemen

Nou was er in Januari wel een heel belangrijk dagje, naja voor mij dan (die ik miste)  NATIONALE TULPENDAG. Nu keek ik al een jaar of 2 naar het tafereel dat je gratis tulpen kon plukken, tussen (nee geen steriotype noemen nu..) toeristen.

Maar het zag er zo leuk uit, zwarte kistjes, met alle kleuren van de regenboog aan tulpen. “IK WIL OOK”, riep een klein stemmetje in me. Dus ik was heel blij dat ze gewoon online (de bulbbouquet.com bij frederiqueschoice.com) die tulpen uit de kistjes kon bestellen. Nog mooi gebonden ook. Als bloemenliefhebster moet je, alle bloemetjes een keer proberen right. SO ik heb ze thuis. Van mij, voor jou tips voor als je denkt OKAY WANT.

bulb bouquet flowers tulpen uit Amsterdam bloemenblog losse bloemen tulpen met bol eraan bulbbouquet.com frederiqueschoice.com

Tulpenschoof het bulb bouquet.

20 tulpen met bol de meest vrolijke voorjaarsbloemen met de naam TULPENSCHOOF. WAAROM? Nou het zijn tulpen & wanneer er korenschoof gebonden wordt (wat prof mensen (bloemsierkunstenaars / bloemisten / bloemstylisten ) doen – of jij als je dit even leest: DIY: Hoe bind je een bos bloemen? van losse bloemen een boeket maken )- dan kan je een bos gewoon enkel zijn stelen, rechtop laten staan. Het ziet er dus niet alleen fancy uit, het heeft ook nut!

bulb bouquet flowers tulpen uit Amsterdam bloemenblog losse bloemen tulpen met bol eraan bulbbouquet.com frederiqueschoice.com

Het nut van de bol aan de tulp

Kenmerk en branding van de kweker bulb bouquet ,  super slim… want in 2018 moet je ergens onderscheid in maken. EN door de bol staan de tulpen veel langer. Gemiddeld zo’n 2 tot 6 weken ( ik heb ‘m nu 4 dagen dus ik ben super benieuwd, i will keep you updated op Instagram ;)). En omdat de bol er nog aan zit, je hoeft maar 1 keer een schaal te zoeken, de bolletjes erin te zetten en DONE. Voor 2-6 weken weekendbloemen waar je dus helemaal niks* voor hoeft te doen. MY KIND OF FUN haha.lossebloemen.nl bulb bouquet flowers tulpen uit Amsterdam bloemenblog losse bloemen tulpen met bol eraan bulbbouquet.com frederiqueschoice.com

Tips voor een bulb Bouquet
  1. De aangebonden boeketten (nee geen machine werk THANK GOD, bloemen zijn ambacht) tulpen halen kracht uit de bol. Om helemaal mooi te kunnen bloeien hebben die bollen worteltjes, die vragen om een centimeter water. *De tip: Of jij zo lief wilt zijn om dat bij te houden (als je het een dagje vergeet, zoals ik, het is OK. De tulpen hebben in principe ook al genoeg power om zo uit te komen).
  2. Je kan de bos, als het wel een keer wel boven het vriespunt is, en je buiten wilt zitten.. buiten zetten. Bolletjes groeien door verschillende temperaturen /omstandigheden goed (zelfs met paar graden vorst, zorg dan wel dat ze uit de wind staan, in een pot of tussen andere plantjes) . Dus no worries, bakkie koffie op je veranda met fijn uitzicht, is geregeld!
  3. Er zit een folie’tje om het de tulpen met bol heen, waar de bulb Bouquet gewoon in mag blijven staan. Ik vond ze puur natuur mooier + niet heel nodig omdat ik een schaal vond (een stolpenglas, die heb jij vast ook nog wel ;)) Of taartenplateau staan de tulpen ook mooi op).
  4. Uitgebloeid? NIET WEGGOOIEN. Duurzaamheid voorop in 2018, plant ze weer in je tuin & wacht geduldig af. Tulpen fun (kwekers hebben (sommige) tulpensoortjes al JAAAAREN die ze elke keer weer rooien en opnieuw laten bloeien! Dus laat ik nu ook even thuis in een klein stukje tuin het zelfde proberen – al is het alleen maar om te zien of ik een beetje groene vingers bezit ;))

Extra tip:  vind je die bruine bolletjes nou net niet stylish genoeg voor in jouw interieur? peuter het schilletje ervanaf. Kan de tulpenbol gewoon tegen, de bloem komt nog steeds uit. Maar nu heb jij een stijlvolle witte bol om tegen aan te kijken.

 

losseboemen.nl bulb bouquet flowers tulpen uit Amsterdam bloemenblog losse bloemen tulpen met bol eraan bulbbouquet.com frederiqueschoice.com

2-6 weken Weekendbloemen met tulpen met bol – bulb Bouquet

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.