In zomerse sferen met de Zonnebloem – Vincent van Gogh !

Alle flowergirls verzamelen! De zomer is begonnen & de aftrap van het Zonnebloem seizoen is begonnen YAY! Vincent van Gogh hield ongelofelijk veel van zonnebloemen (en bloemen algemeen) –  En ik als een van de VIP gasten – yes super fancy!-, bracht een bezoek aan het van Gogh museum!! Lees je mee?

ZONnebloem

Een zonnebloem staat voor geluk en bewondering. Een mooie omschrijving van de start van de astronomische zomer van 2018! Want met zo’n prachtige gele bloem die centraal staat, kan het niet anders dat hij ook de zomer symboliseert! Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nlDit vrolijke vriendje komt uit de Takii Seed familie – de Sunrich Orange. Meesters van de kunst hebben zich al laten inspireren door bloemen. Waarvan Vincent van Gogh de belangrijkst – dit was namelijk zijn favoriet!

De astronomische zomer van 2018 met Zonnebloemen -Sunrich® – Van Gogh’s Favorite :)))))

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl

Geen wonder dat kunstenaars bloemen als inspiratiebron gebruiken toch?! Maar hoe Vincent experimenteerde is geniaal, ik mocht samen met andere SUPER GROTE en hele lieve meiden (instagrammers en bloggers) genieten van een VIP middag in het museum.  Speciaal georganiseerd door de veredelaar van de Sunrich® zonnebloem: Takii Seeds (Partners in crime met het van Goch museum) x de super lieve dames van pullposition  het van Goch museum. – Aanrader trouwens als je hier nog nooit bent geweest! 

Het museum x #sunrichvangogh #celebratesummer

Een speciale rondleiding – foto’s zeggen meer dan 1000 woorden (al zijn er wel meer dan 1000 getypt ;))

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nlZonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl

Japan x Vincent

YES hier al de eerste letters 🙂 Het van Gogh museum heeft tot de 24e een speciale Japan tentoonstelling. Omdat Vincent BIG FAN was van de Japanse kunst. Waarom? De compositie van Japanse kunst is heel anders! Hier lagen tal van kunstwerken die Vincent verzamelde van boeken tot zijn eigen werk. Waarvan de Amandelboom (de blauwe lucht en de bloesem) echt de aandacht trok.

De tentoonstelling was heel mooi en inspirerend om te zien. Met meer bewust gekozen open vlakken, subtiel gebruik van kleur en ‘ losse bloemen inspiratie!’ Want een grasspriet zei net zoveel als een vol boeket.

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nlZonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam” Omdat de amandelboom al vroeg in het voorjaar bloeit, is het een symbool voor nieuw leven. Voor het onderwerp, de scherpe omlijningen en de plaatsing van de boom in het beeldvlak liet Vincent zich inspireren door de Japanse prentkunst. ” – Vincent van Gogh museum 

ZonnebloemZonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl
Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl
Sarah Dikker die een selfie neemt BIJNA OP HET DOEK. Het kan en mag bij deze ‘ replica’ celebreties kopen ook ‘ vaak ‘ deze perfecte replica’s.  (Als ze een gaaf werk spotten en het in huis MOETEN hebben.) Bij deze zonnebloem kunstwerk, kan je ook als je niet kan zien het werk ervaren zoals het bedoeld is. UNIEK want je kan muziek opzetten (de koptelefoon dus) om het kunstwerk te horen. Daarnaast mag je het werk aanraken (alleen deze ;))

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam

Wat viel op?

Om het spannend te houden, schilderde Vincent verschillende soorten zonnebloemen (als de takii seed familie) ook het hart van de bloem schilderde hij anders. Zwart, oranje en verwelkt. Want elke bloeistadium heeft weer zijn eigen schoonheid en gevoel – ware kunst!

Was hij nou van uhhh…

Als je je nu afvraagt: ‘ hey die Vincent van Gogh he, die had zijn oor er toch afgesneden?’ YES! die heb je goed onthouden. Hij kreeg een conflict en belande in een gekkie’s huis, hij was ziek maar bleef door gaan met zijn passie – schilderen -> schilderij 1 hierboven. Om bezig te blijven vroeg hij om zwart wit prenten die hij omzette in kleur. Zo bleef hij al die tijd doorontwikkelen!

En het mooie, en ook wel het ironische = de symbolische betekenis van geluk en het feit van de zonnebloem – die leent zich naar het licht!… het zonnigste gezicht.

Het liefste schilderde hij bloemen, vogels en/of pure mensen -> boeren (land) de puurheid van de mens. Hardwerkende liefdevolle en inspirerende mensen en hey BLOEMEN, ook vaak LOSSE bloemen!!!!.

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam
De echte!

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl

Instafamous

Wat door al die schermpjes opvalt? (hey het blijft een groep instagrammers he ;)) Het kunstwerk met de zonnebloemen is ‘ plat ‘ heeft weinig tot geen schaduw, verschillende vormen, en kleurgebruik van 65 soorten geel.

” Door de paarse bloemen tegen een gele achtergrond te zetten, kwamen de decoratieve vormen extra fel uit. Oorspronkelijk waren de irissen paars. Door verbleking van een rood pigment zijn de bloemen inmiddels blauw geworden.”  – Vincent van Gogh Museum

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nlZonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nlZonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nlZonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl

Met een HELE gezellige groep dames, in het @vangoghmuseum met @takiieurope  @sunrichvangoghsfavorite , @Tayanas_world_ @karinvluijk @pullposition @Sjef_du_Jardin @Draadenspijkerhome @Sabrinavisual @BloemenserviceNederland @Sarah_dikker @Evwfreelancefloraldesign @social.connetors @furnlovers @mariellewielheesen @Larissaenderink @styledaycom @Evaleijser @Romeeverheij en moi @lossebloemen geluncht en gebabbeld 🙂 Daarna was het tijd om vol concentratie (2 uur lang!!!) een masterpiece te  schilderen! (of dat gelukt is, laat ik even in het midden oke haha)

De workshop – ZELF SCHILDEREN

Na een uur door het museum te mogen lopen met fijne gids, was het onze taak om de geleerde technieken toe te passen. Op een meesterwerk AAAGH.

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl
Ondertussen werden trouwens 1000! Sunrich zonnebloemen uitgedeeld! GRATIS (Lekker Nederlands toch ;)) Om samen met Amsterdammers en toeristen de zomer in te luiden!

Mocht je zelf denken nu thuis, Chelan DAT wil ik: hier in een kleine ” how to be Vincent ” wat ik tijdens de workshop heb mogen leren.

 1. Kies een mooi schilderij uit, een kunstwerk waar van jij denk WAUW. – Uiteraard was dit voor mij, de dag dat de zomer begon, de ZONnebloem ( en het regende als een malle haha). Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam
 2. Plak een kader op je schilderij, een detail schilderen van een groter geheel = efficiënt. Je leert anders kijken. Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl

 3. Pak je kleuren… naja kleuren. Meer een kwestie van 3 kleuren. We mochten maar 3 kleuren gebruiken voor het hele schilderij. Om te oefenen welke kleuren je van deze 3 kon maken, hadden we eerst een les kleur (ja ik zeg heel vaak kleur – kleurrijk he ;))Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam
 4. Vanuit de kleurstudie, en de verrassend veel kleuren gemaakt met water wit en je drie kleuren… aan de bak met de achtergrond. Met een grote kwast je gehele canvas bedekken met de gemaakte achtergrond kleur. Het werken hiervan is achtergrond,voorgrond, achtergrond (zo van, hey de voorkant is ruk… kwast met de achtergrond kleur erover en FOETSIE – heerlijk dat schilderen – werkt 10x beter als een gummetje)

  Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam

 5. Nadat de achtergrond een, in mijn geval, gele kleur had gekregen… was het tijd om te gaan ‘ graveren’. Alles moest een beetje los, zonder potlood. Met de achterkant van de kwast grafeer je de contourlijnen in het doek. Met evt. wit kan je deze lijnen verduidelijken.

 6. Hierna is het de de beurt aan KLEUR. De contourlijnen inschilderen met kleur, en het schilderij neemt vorm. Neem een keer afstand, koffie thee en maak het af (of niet) jij bepaald wanneer het werk af is.

Een geweldige ervaring, en wat word je hier toch zen van.
Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl AmsterdamZonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam

Sunrich Orange.

Sunrich Orange is een van de meest gewilde, bekende en ook een van de mooiste zonnebloemen ter wereld. Ze staan erg lang, goede kwaliteit en ze bloeien ZONDER STUIFMEEL (LEES: IDEAAL) de musthave onder de Helianthus. Zijn zusje de Sunrich Provence is de nieuwkomer, een warme zomerse zonnebloem LOVE.Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nlZonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nlZonnebloemen van gogh museum zonnebloem sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl

1880-1888 – LICHT & BUITEN SCHILDEren

Wanneer Vincent in 1888 naar Frankrijk verhuist, raakt hij geïnspireerd mede door het licht, omgeving en fijne kleuren. En dit was een belangrijke in die tijd!

Zeker om uit het donkere ‘ tijd’  te stappen (uniek, want bijvoorbeeld oerhollandse kunstwerken als de aardappeleter.. waren pikkie donker)
SO: anders dan anders EN vooruitstrevend (en verf kon nu mee naar buiten, scheelt ook wel ;)). Door zijn lichtere omgeving en andere kijk door de Franse Provence, begint Vincent stillevens van zonnebloemen te schilderen!

Sunrich provence – de real life MASTER PIECE
 • Dubbele rij lintbloemen
 • Compact kopblad
 • Vurig gele kleur
 • Lid van de succesvolle Sunrich familie
 • Contrasterend donkergroen blad
 • Geen stuifmeel
 • Lang vaasleven.De Provence zonnebloem is dus zeker in relatie met de meester!Zonnebloemen museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl zonnebloem

Meer info voor een geweldig inspirerend bezoek, en het bewonderen van zonnebloemen op doek door VIN! (Mag ik vast niet zeggen.. ;)) VINNIE niet leuk. www.vangoghmuseum.nl en meer informatie over de zonnebloem, zijn favoriet: http://www.sunrichvangogh.flowers/nl 

Bedankt voor de super gezellige middag pullposition, het van Gogh museum en uiteraard takiiseed!* en tot snel Amsterdam!

 • Takii staat bekend om Sunrich®, ‘s werelds toonaangevende sier-zonnebloemenserie, die goed aansluit bij het iconische zonnebloemkunstwerk van Vincent van Gogh. Ter gelegenheid van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum in 2015, is er een speciaal zonnebloemenlabyrint gecreëerd. Hierna is de samenwerking met het museum verder gegaan met het keurmerk Sunrich – Van Gogh’s Favorite, wat in 2016 in het leven is geroepen. Zonnebloemen met dit label hebben de hoogste kwaliteit en zijn stuk voor stuk ‘meesterwerken’ van de allerbeste Nederlandse kwekers. – Pullposition

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.