Een dag uit het leven van een bloemist, Start with dirt

Kijkje in het leven van een bloemist (en dat online). Omdat ik heel vaak lees: ” jeetje ik zou zo graag bloemist willen zijn…  het lijkt me zo leuk dat werken met vrolijke bloemen.”  Klinkt ook leuk toch?! MAARUUUH: hoe ziet dan een “normale dag eruit”? Ik vroeg het Marjolein Schuit,  #girlboss onderneemster, kersverse mama & met haar bloemenzaak (Opende VANDAAG haar nieuwe locatie) Start with dirt! Lees je mee?

Start with dirt

Geweldig hoe je al je iemand nog nooit in het echt hebt gezien, toch leuk contact hebt. En yes, Internet maakt het mogelijk!  Dan met name de sociale media kanalen zorgen dat WIJ, als consument, gewoon 24/7 door ‘ winkelramen’ kunnen koekeloeren. En alles wat we willen weten, gewoon te zien is #CHILLIE.

Bloemisten spelen hier ook handig op in! Steeds vaker zie ik dat plaatselijke bloemisten worden getagd & dat in het algemeen steeds meer bloemisten online gaan (en dan niet meer alleen Facebook ;’) . Zo zie je voor losse bloemen inspiratie, GENOEG! Zo heerlijk om bloemengekkies te volgen!

Wat we al inmiddels weten is hoe het er op de veiling aan toe gaat: is hier terug te lezen: Binnenkijker bij Veiling Plantion. Hoe kopen bloemisten bloemen?  en bij kwekers : Binnenkijker bij : Martin Braas tulips ! ‘t Tulpen broeien proces in beeld Dit is staaaaaap 3: De bloemist.

Binnenkijker maar dan anders

Door middel van de #bloemengekkie hashtag (een # die ik naast #liefdevoorlossebloemen heb geclaimd op Instagram WHOEP-WHOEP) te gebruiken staat Marjolein van @STARTWITHDIRT met haar bloemenzaak in Vlissingen vandaag in the spotlight. Een groene onderneming LETTERLIJK, ze is mileubewust, lokaal en zorgt ook dat je planten bij haar kan eten & kan verwerken in bijvoorbeeld je moestuin.

Start with dirt Marjolein - lossebloemenblog
Marjolein van Start with dirt – met een monstera en een lantaarnplaatje!!
Een dag uit het leven van een bloemist (e)

Marjolein: ” Vandaag deel ik met jullie hoe een typische vrijdag bij ons verloopt. Wij zijn namelijk een beetje anders dan anders?

6.00 De bloemen worden in onze garage afgeleverd, altijd vers!
9.15 Tabitha brengt de bloemen naar de winkel

Start with dirt - een dag van het leven van een bloemiste - lossebloemenblog
Op de foto: Tabitha geelhoed Fotocredit: Marjolein Schuit.

9.30 In de winkel worden oude bloemen geteld en apart gezet. Wij houden van kwaliteit dus geen oude meuk in je boeket.
9.45 Tabitha maakt alle emmers schoon met heet water en azijn, een enorm karwei maar zo houden wij onze bloemen dus zo mooi.
10.15 Bloemen worden van blad ontdaan en bijgeknipt. Alles gaat in vers water en schone emmers

Start with dirt - een dag van het leven van een bloemiste - lossebloemenblog bloemen
Foto: Marjolein Schuit

Tijd voor pauze! Onze koerier van @budgettraveltaxi is gecontacteerd om onze bloemabonnementen weg te brengen. (Deze bezorger = een Schiphol taxi, die toch al rijdt! win-win! Ook brengen ze bestellingen op de fiets)
11.00 Tabitha kijk in de agenda voor de bestellingen van die dag, dan gaat ze aan de slag met boeketten.

Start with dirt - een dag van het leven van een bloemiste - lossebloemenblog]
Foto: Marjolein Schuit

12.30 Marjolein komt in de winkel, eerst thee en een boterham!
13.00 Hierna worden bestellingen in het centrum weggebracht en tegelijkertijd rijden we de lege kar terug naar de garage.

Start with dirt - een dag van het leven van een bloemiste - lossebloemenblog serex
Foto: Tabitha geelhoed

14.00 Henk laad alle bloemen meestal rond deze tijd in en rijdt naar onze klanten op Walcheren.

Start with dirt - een dag van het leven van een bloemiste - lossebloemen blog bloemist
Foto: Marjolein Schuit

Zo vanaf een uur of 2 druppelen middag klanten binnen, maken we boeketten, helpen we klanten aan een mooie kamer of kantoorplant en ondertussen controleer ik social media of er bestellingen zijn (yes deze #girlboss gebruikt social media om nog sneller te kunnen helpen als je een OH SHOOT, bloemen moment hebt)

Start with dirt bloemen
Eigen Foto’s : Start with dirt. Een plukgelukjes style met liefde voor de bloem!

Ook ruimen we tussendoor wel 100x op en om 17.30 gaat de buitenboel weer naar binnen en sluit ik af samen met @boekhandeltspui poeh poeh ?”

Start with dirt - een dag van het leven van een bloemiste - lossebloemenblog bloem bloemist
Foto: Marjolein Schuit
Waarom Start with dirt zich kan onderscheiden:

-Duurzame planten en bloemen
-Gerecycled glas en aardewerk
-Duurzame bedrijfsvoering
-Bloemen per stuk? Geen probleem (#liefdevoorlossebloemen ;)))
-Bestellingen per fiets of lopend gebracht (hallo duurzaam &lokaal!) Oh en met Henk, de Schiphol taxi 🙂

Start with dirt - een dag van het leven van een bloemiste - lossebloemenblog bloemenbox
Foto: Tabitha geelhoed

En dan nu: Theezakjesvragen: ” Zou jij voor een dag  in het leven van Marjolein, willen stappen nadat je dit hebt gelezen?”

Oproepje van mij voor jou, KOM IN THE SPOTLIGHT

Ben jij ook een leuk en lief persoon met een liefde voor bloemen aka. #bloemengekkie. (Als in; het huis helemaal restylen OF ook bloemist(e) OF kweker OF veilmeester, (bloemen)picker of plukker, supermarkt met een bloemenschap… En wil je ook jouw verhaal op lossebloemen.nl? Dan is dit jouw oproep!!! Stuur gerust een mailtje naar info@lossebloemen.nl of vul het contact formulier in met jouw bloemenverhaal 🙂 dan zie je ‘m op lossebloemen.nl WHOEP!

Dus om het helemaal internet Proof te maken: Gebruik de #bloemengekkie voor de instagrammers die lekker snel willen schakelen 😉 HOUDOE!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.