Alstroemeria ofwel incalelie DE bloem waar je het nieuwe jaar goed mee start

Kerst is weer voorbij, op naar het NIEUWE JAAAARR. Volgende week zitten we alweer aan de shakes (oke best veel werk, dus fijn die kant-en-klare sapjes) en natuurlijk de goede voornemens. Oke laten we het nu alvast een beetje voorbereiden; Wat dacht je van het aller makkelijkste in het lijstje toe te voegen: bloemetje meebrengen? De alstroemeria is echt een aanrader waarom? lees dan verder

 

 

alstroemeria-etachere-vol-bloemen-mooiwatbloemendoen-beeld-losse-bloemen-incalelie-bloemen-blog-kerstvaas
HEY dat lijkt op een kerstboom! niet alle piramides zijn kerstbomen, maar ja ik ben het met je eens. Waar het ook op lijkt (toevallig ook een driehoek) is de champagne toren. 5… 4…3…2….1 yes jij hebt zojuist het oudjaar gevoel gekregen. Beeld:mooiwatbloemendoen.nl

Alstroemeria – Incalelie

Ze zijn ontzettend lang, en vol met knoppen minstens 6 knoppen. Wanneer je 3 stelen hebt, kan je al super veel kleine vaasjes vullen + ze staan lang (minstens 2 weken!). Daarnaast staan ze voor al het goeds in de wereld. Past mooi bij de nieuwjaars wensen.

Een bloemetje die familie is van de Amaryllis en al ontdekt is in 1800 door Cas Alstroemer (zie je het, zijn achternaam ;)) Zijn tweede ‘bijnaam’ – incalelie komt uit zijn oorspronkelijke groeiplek – Peru, Chili (helemaal het einde fan!) en Brazilië. – bron mooiwatbloemendoen.

De betekenis van de incalelie blaadjes:
alstroemeria-etachere-vol-bloemen-mooiwatbloemendoen-beeld-losse-bloemen-incalelie-bloemen-blog
Beeld: mooiwatbloemendoen.nl

Want de alstroemeria staat bekend om zijn fijne betekenis: eeuwige vriendschap. Alle 6 haar bloemblaadjes staan voor fijne eigenschappen: 1.medeleven, 2.daadkracht, 3.respect, 4.begrip 5. geduld en 6.humor.

Verzorgingstips voor de losse bloem: alstoemeria
  1. Schone vaas met een drupje chloor
  2. Al het blad verwijderen wat in het water komt
  3. Schuin afsnijden, met een schoon mesje
  4. Niet bij fruit, een tochtplek of in de zon zetten
  5. Lauw warm water vinden ze fantastisch + bijgeleverd zakje voeding in verhouding oplossen.

Trouwens om de vraag ‘ en heb jij al goede voornemens’ te kunnen antwoorden, is het wellicht handig om er nu al een beetje over na te denken. En nee, ik geloof jou nu niet als je in je hoofd zegt: ‘ Ik heb geen goede voornemens hoor, gaat perfect zo’. 2018 = the perfect year!!

‘Nieuwjaars’ Goede voornemens maken? hoe doe je dat in 3 stappen.
  1. Maak een concreet plan: WIE WAT WAAR WANNEER HOE? en maak een pintrest bord. Of old school, knip en plakwerk. Want een goed begin is het halve werk. Wanneer je duidelijk een doel voor ogen hebt, ga je er ook daadwerkelijk naartoe, werk je harder en je hebt een doel!
  2. Behandel anderen zoals je ook zelf behandelt zou willen worden. Super duper cliche natuurlijk, maar het werkt wel. Karma will come arround 
  3. Volg je intuïtie, en niet het uitstel gedrag.

Dus als je een gezonde leven stijl wilt, perfect maar wees niet te hard voor jezelf anders houd je het niet vol. (Dus liever eens per maand een los bloemetje op tafel, dan helemaal geen bloemen AM I RIGHT ;))

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.