DIY: Hoe maak je van een rest kaars een bloemen vaas of planten steker?

Throwback dinsdag. Op HET internet mag dat nog altijd, even een teruggooi naar een mooi of fijn moment in het verleden. Vandaag een super gave DIY die je mooi kan toepassen met al het kaarsvet wat je natuurlijk hebt opgespaard. Want de donkere dagen voor kerst zijn nu immers voorbij. Lees snel verder.

Een tijdje terug was de trend beurs van bloemenland in Aalsmeer ( lees hier het blog hier terug: Wat zijn de bloemen trends? Royal FloraHolland Trade fair Aalsmeer 2017) Waterdrinker, een inkoopcentrum voor mensen met een KVK (ja i know tooo bad! is echt een planten wahalla) voerde demo’s uit.

De creatie van Pia Klatt vond ik super leuk omdat 1: het is tweede kerstdag en LOOK AT IT, het lijkt op een kerstboom. En 2: hij is super simpel, je kan ermee recyclen en het geeft onwijs leuk. Want een zelfgemaakte vaas, wie wilt dat nou niet? ALLRIGHT maken maar;

Wat zijn de benodigdheden voor de kaars naar vaas DIY?

pia-klatt-waterdrinker-celebrate-seasons-diy-met-kaarsvet-een-vaasje-maken-losse-bloemen-blog
Bedenker: Pia Klatt voor Waterdrinker te Aalsmeer
  • Kaarsen (het gaat om het kaarsvet dus al het kaarsvet wat je al eens hebt gebrand is perfect – recycle ;))
  • Een oude pan + pollepel
  • Plakband
  • (Houten) stokjes
  • (Wit) velletje A4 papier
  • Een plant
  • EN/OF losse bloem (als een roos) – romantisch!

vaas-maken-van-kaarsvet-losse-bloemen-diy-waterdrinker-

How to:
 1. Verhit het kaarsvet ( niet koken, we hoeven het tenslotte niet te eten) in een grote pan. Alle beetjes kan je bij elkaar gooien en mengen tot een soepel geheel
 2. Rol ondertussen een pizza punt van jouw a4’tje. De onderkant laat je iets open zodat hier nog een stokje in past. Bind het uiteinde vast  (dus het a4’tje aan het stokje) met een plakbandje.
 3. Je vaas is nu ‘ geboren ‘ en je kan net als Jackson pollock gaan drippen (dripping). Druppel met behulp van de pollepel aan de binnen EN buitenkant kaarsvet. Ga helemaal los, totdat je het gevoel hebt dat hij helemaal onder zit (lees; waterdicht)
 4. Zet Vervolgens het stokje ergens stevig neer en laat het drogen (het A4’tje blijft je basis die hebt je ‘verkaarst’).
 5. Vul je nieuwe vaas met water + een losse bloem of met aarde en een mooie plant (als een chinees lantaarnplantje, die heeft hartjes blad zo lief oh en groeit als een jekko)

kaarsvet-planten-houders-maken-op-stok-waterdrinker-losse-bloemen-blog-vaas

van-kaarsvet-een-plantenbak-of-vaas-maken-diy-met-losse-bloemen-blog
Bedenker: Pia Klatt

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.