Kleur je werkplek met de Binti collectie van Flexa

Een kleur op de muur in je interieur is meer dan een geschilderd wandje. Het geeft een positieve verandering aan hoe jij de ruimte ervaart. Interieurspecialist Binti Home heeft speciaal voor Flexa een kleurenpalet ontworpen en laat de toepassing van het volledige palet in haar eigen huis zien. De Flexa Binti Home Kleurencollectie bestaat uit elegante naturellen, warme aardekleuren en ton sur ton tinten. Met onder andere kleurencollecties zoals de Binti Home Kleurencollectie maakt Flexa je bewust van de kracht van kleur in je interieur.

Flexa Binti Home Kleurencollectie.

“Een eigen kleurencollectie ontwerpen, is een droom die uitkomt!” – Souraya

Moodboard binti home kleuren.
Flexa Binti Home Kleurencollectie.

Invloeden uit Egypte

De Flexa Binti Home Kleurencollectie weerspiegelt de culturele roots van Binti Home’s eigenaresse Souraya Hassan. Souraya, “Een eigen kleurencollectie ontwerpen, is een droom die uitkomt! Ik ben altijd bezig met kleur. Want met kleur kan je een verhaal vertellen én het is een weerspiegeling van wie jij bent. Ik ben ontzettend trots op de kleurencollectie en hoop dat ik menigeen kan inspireren om ook een eigen palet voor thuis samen te stellen.”

Het palet bestaat uit tien kleuren welke geïnspireerd zijn op de verschillende lagen uit de natuur met Oosterse invloeden. Een harmonie van pure aardetinten, fijne basiskleuren en warme accenten. Denk hierbij onder andere aan okers, terra tinten en groenen. Het kleurenpalet is eigen, authentiek en puur. De kleuren kunnen in veel interieurstijlen toegepast worden en vele kleurencombinaties zijn onderling mogelijk en elke keer met een ander effect.

Tips voor je eigen kleurenpalet

Maak net als Binti Home je eigen kleurenpalet voor je interieur. Souraya, “Kies in ieder geval de kleuren vanuit je hart en laat je interieur een weerspiegeling zijn van wie jij bent.” Flexa onderstreept dit. Je laat met kleur zien wie je bent en dat ga je elke keer voelen als je in je interieur wordt omarmt door jouw kleuren. Souraya geeft nog wat tips:

  • Twee basiskleuren

    Begin altijd met het kiezen van twee basiskleuren. Dat zijn kleuren die een elegante en subtiele warmte brengen in de ruimte en perfect te combineren zijn met iedere andere kleur. Dit ontbreekt natuurlijk ook niet in de Flexa Binti Home Kleurencollectie. Binti Oasis en Binti Clay zijn goede voorbeelden van basiskleuren. Deze kleuren zorgen voor een oase van rust in een ruimte maar geven de ruimte toch een warme en geborgen uitstraling. Weg met het wit maar net even een elegante fijne tint op de wand.

  • Waar jij blij van wordt

    Kies voor kleuren die jij echt mooi vindt en waar je blij van wordt. Dit kunnen kleuren zijn die een prettige herinnering meebrengen of bijvoorbeeld kleuren uit de natuur waar je verliefd op bent. Kleuren waar Binti Home ontzettend blij van wordt zijn oker, camel en terra. Deze warme aardetinten weerspiegelen haar (half) Egyptische roots. De pure ambachten, de rijke historie en de geweldige kleurenpaletten uit de natuur. Voorbeelden van deze kleuren zijn Binti Camel, Binti Orient en Binti Palm.

  • Basissen en accenten

    Kies voor twee basistinten en twee tot drie accentkleuren. Verdeel deze kleuren vervolgens goed over je interieur, dus de kleur van de muur bijvoorbeeld terug laten komen in een kast en accessoires. Je kan zelfs meubels een kleur geven om zo een mooie balans te creëren. Op die manier creëer je een harmonieus interieur waar je je echt thuis voelt!

Kleur: Binti Orient op de werkplek muur.
Kleur: Binti Orient van de Flexa Binti Home Kleurencollectie.

De Binti Kleuren in jouw interieur?

Ik ben echt helemaal weg van de kleur Binti Orient. Eindelijk een mooie terra kleur!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.