Clubhouse ook voor bloemenliefhebbers een aanrader

Het nieuwe socialmedia platform van dit moment; Clubhouse. Een audio only platform waar niks wordt opgenomen. Netwerken in realtime. Pas op voor de FOMO = Fear of missing out, want er zijn heel veel ‘rooms’ die je bij wilt wonen.

Clubhouse wat?

Clubhouse is nog niet helemaal ‘goed’ uitgerold. De makers zijn nog aan het testen hoe en of alles werkt. En helaas voor de Android users (including me), in deze fase is het nog een iPhone only app.

Maar ik kwam er dus achter dat op een nieuwere iPad clubhouse ook te installeren is!

En als je voor het eerst gebruikt maakt van de app, krijg je een feestmuts bij je naam. Zo zien sprekers en andere luisteraars dat je nieuwbie bent. Dus een speciale emoticon voor nieuwe gebruikers.

iPhone of iPad ONLY App

Wel heb je een invite nodig om überhaupt verder te kunnen komen. Deze krijg je door bijvoorbeeld op instagram te vragen wie er nog een invite heeft (ik heb er nog twee, voor als je wilt; stuur een berichtje;@lossebloemen). Met je telefoonnummer krijg je toegang.

Vervolgens selecteer je waar je in bent geïnteresseerd en clubhouse laat je mensen volgen die in jouw interessegebied liggen.

Rooms over sales, marketing, wellness, mindset, bloemen (!), moestuinieren en heel veel nederlanders zitten er ook inmiddels op. Van DJ’s tot Health goeroes tot CEO’S. En het leuke is, de ceo’s wereldwijd zijn clubhouse ook nog aan het uitvinden.

Dus als je Lucky bent kom je op het podium als je je hand opsteekt (virtueel dan) met grote namen, 1 op 1 coaching was nog nooit zo goedkoop (al.. 1 op 1 is het misschien net niet. Want meerdere mensen kunnen meeluisteren op dat moment, maar het is geen podcast dus niks is terug te luisteren).

Het is in ieder geval al erg inspirerend om de succesverhalen te horen en de mooie gesprekken en samenwerkingen die vormen.

Wat moet ik op clubhouse ?

Als je dit jezelf afvraagt kan je het net zo goed afvragen voor Instagram en Facebook en Linkedin. Het is een social media platform waar verbinding centraal staat. Ook kan je er heel wat waardevolle contacten leggen en live worden geholpen met bijvoorbeeld een business vraag (internationaal).

Je hoeft trouwens geen moderetor te zijn (iemand die een nieuwe room = nieuwe chat, start). Je kan ook alleen luisteren en genieten van de gesprekken.

Liever in het Nederlands luisteren, zat nederlanders die op clubhouse zitten. Ook kwekers, bloemisten en stylisten en boekschrijvers. Het is een groot inspiratie platform ZONDER RECLAME ADVERTENTIES (hooguit een salespitch in de room ;’)).

App downloaden? Let er dan op dat je het mannetje met de pet hebt als icoontje: Clubhouse app

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.