Bloeiproef potplanten bij veredelaar Royal van Zanten, nieuwe soorten!

In de kraamkamer van bloeiende planten kijken? Nou daar zeg ik geen nee tegen. Sylvia van Royal van Zanten vroeg me welke soorten ik nou tof vond. De bloeiproef onder potplanten.. Kijk je mee?

In de spotlight: Chrysanten, Asters en Celosia 

Kassen vol nieuwe soorten chrysanten, blinkende celosia’s en astertjes met wel 3 kleuren in een pot… met potplanten kan je nog veel meer dan met snijbloemen. Heerlijk al die kleuren en wat fijn dat er weer een fysiek event was, de bloeiproef. Want na een jaar corona wil je toch wel weer ‘s de kas in :).

Met de bloeiproef loop je langs nieuwe soorten planten die… je raad het al.. in bloei staan. Verschillende bloeifase zodat geïnteresseerde gelijk zien hoe de plant zich uit. 

Ook heeft elke plant hier een kaartje en code. Blauwe kaartjes met codes; deze planten zijn nog niet in productie! Witte kaartjes; in productie maar verbeterd of ze staan erbij omdat er nieuwe varianten van zijn. Zoals de firework roze, i love that one! Hopelijk kiest een kweker ‘m, dan mag hij online :))

 Nieuwe soorten en oude bekende. 

Een bloeiproef wordt gehouden om te kijken of de veredelaar de juiste/gewilde soorten verder ontwikkeld. Kwekers, retailers en planthunters komen op deze dagen maar al te graag. Zo ook de mannen van Ammerlaan-sosef.

Die waren op zoek naar nieuwe soorten voor in hun kas, en dus later bij ons in huis (of buiten!). Sylvia vroeg me welk soort celosia ik nou mooi vond: uiteraard de nieuwste haha.

De mannen gingen echter toch liever voor felle, en meer compacte planten. Erg benieuwd welke planten uiteindelijk allemaal in de schappen/kassen komen!

Meer fijne soorten potplanten

Ik had denk ik een roze dag haha, alle soorten die ik die dag tof vond zijn roze ;’) heerlijk dit haha!

Leuke middag gehad! Dankjewel @RoyalvanZanten en bloem of plant, het is zo fijn in de kas zijn!

Ps. Nog een tip van Sylvia, als je chrysant is uitgebloeid, de plant niet weggooien! Haal de uitgebloeide bloemen weg & zet ‘m rustig in de tuin. Grote kans dat hij dit najaar weer in bloei staat 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.