DIY bloemenkroon maken losse bloemen workshop Bloomon

Een bloemenkroon schreeuwt zomer & met een druilerige dag als deze, kan een trowbackje naar de  bloomon workshop best fijn zijn. Laat inspireren door losse bloemen voor op je hoofd.  Want ik leg je uit hoe jij ‘m ook thuis kunt maken. Lees snel verder.

Op met mijn verjaardag ging ik met opgezwollen ogen, en belabberd weer naar den haag. Want ik had die zondag geleerd dat ik allergisch was voor katten. Heel fijn dikke ogen 😉 Maar dat mocht de pret niet drukken, de avond ervoor was namelijk een bloomon workshop onverwachts gepland! en had er heel veel zin in.  Hoe vaak krijg je de kans om een festival kroon te leren maken die ze bij Coachella vaak ophebben?! FUN

Ik had kaartjes gewonnen bij  Charise Geluk haar Instagram account. En vroeg dus of de visite s’avonds een uurtje later taart kwamen eten. Normaal gesproken zijn de kaartjes, afhankelijk van wat voor workshop je wilt doen, 16 tot 35 euro. Best te doen voor een gezellig avondje uit vind ik. Een workshop duurt ongeveer een uurtje.

Deze ‘tropische’ workshop vond plaats op het dakterras van de Haagse bluf. Maar de tropische workshop, was niet geheel tropisch. Want je waaide echt je hemd uit je broek. Hoewel we een tropische drankje kregen, smaakte deze toch anders. Want immers was het die week ervoor 30 graden, en nu 17 brrrr. Uiteindelijk werden er wel gelukkig warmtelampen aangezet.

Bloemenkroon DIY met losse bloemen. Makkelijk met stappenplan bloomon recensie
Setup workshop bloomon bloemenkroon – mobiel kwaliteit met warmte lampen licht. Is niet de meest succesvolle combinatie. Maar zo zag de opzet eruit.
Bloemenkroon DIY met losse bloemen. Makkelijk met stappenplan bloomon recensie
Bloemenkroon workshop bloomon – lossebloemen.nl

Bloomon ?

Bloomon is een abonnementen organisatie die bloemen rechtstreeks van de kweker levert aan de deur.  Wel nu zeer populair. Ten eerste typeert bloomon dat ze een paar losse bloemetjes uitzoeken voor jou. Vervolgens moet je deze thuis zelf afsnijden en op de vaas zetten. Ten tweede zorgt bloomon dat de lengte klopt voor op je S M L vaas en dat er geen blad meer aan de stelen zit. Tot slot bezorgen ze ook in de avond als je dat zou willen. Nu geven ze ook workshops die voor iedereen, ongeacht een abonnement, te volgen zijn.

Hoe maak je deze bloemenkroon?

Benodigdheden:
 • Twee dikke ijzerdraadjes
 • Een handje vol dunne ijzerdraadjes
 • Groene bloemisten tape
 • Verse bloemen
 • Fijn groen
Voorbereiding:

Voordat je aan de slag gaat, zorg  je dat  het groen al geknipt is. Zodat je kan werken met kleine steeltjes. Bovendien geldt er: hoe kleiner de steel, hoe fijner het eruit ziet maar hoe lastiger het is.  Vervolgens doe je hetzelfde voor de beschikbare bloemen.

Uitleg

Een bloemenkroon met een indeling van 1/3 groen, in het midden 1/3 bloemen en andere zijkant 1/3 groen.

   1. Ten eerste pak je een dik ijzerdraadje en het groene bloemisten tape.  Trek van het tape een stuk af en rek het eenvoudig uit. Verwarm het tape door het tape te wrijven. Als gevolg van de wrijving plakt het tape!
   2. Hierna wikkel het ijzerdraadje in tot ongeveer 3/4 stuk. Vanaf hier leg je het andere ijzerdraadje tegen het eerste dikke ijzerdraadje aan. Daarna wikkel je het tape door, zodat je twee ijzerdraadjes aan elkaar hebt.
   3. En nu is je basis is gereed! Dan buig je basis om tot een cirkel, en sla deze om je hoofd heen en druk aan zodat hij echt mooi past. Want de bloemenkroon moet strak zitten, zodat hij niet van je hoofd afglijdt wanneer je  aan het dansen bent.
   4. Nu buig je de uiteinde om tot twee haakjes.  Daardoor kan je straks je bloemenkroon op opzetten.
   5. Vervolgens wikkel een dun ijzerdraadje om je basis met twee slagen. Pak nu een steeltje groen en leg de blaadjes in de richting van je eerste haak. En maak blaadjes vast tot het dikkere gedeelte van je basis. (Je gaat de gehele kroon met de klok mee)Bloemenkroon DIY met losse bloemen. Makkelijk met stappenplan bloomon recensie
   6. Vervolgens pak je 2 of 3 bloemetjes bij elkaar. Met een dun ijzerdraadje draai je twee keer om de steeltjes van je bloemetjes. Hierna maak je het kleine ‘toefje’ vast aan je basis.
   7. Herhaal dit totdat de overlap gevuld is met bloemen.  Tot slot maak hierna tot aan de haakjes weer blad vast zoals je al eerder deed.
   8. Wanneer je alle stappen hebt afgerond doe je nu natuurlijk de de bloemenkroon op! Of zet ‘m bij je hond op (dat mocht ook zeiden ze ;))
Goodiebag
  Waar ging ik mee naar huis?
  – Een tas met het bloomon logo, met daarin de nieuwste Amayzine, een flesje water en een paar bloomon kaartjes.

-Alle bloemen uit je gekregen Small bos (die je niet verknipt had)

  -Je bloemenkroon
  – En de mogelijkheid een abonnement af te sluiten en 3 gratis vaasjes direct mee te krijgen.

Bloemenkroon DIY met losse bloemen. Makkelijk met stappenplan bloomon recensie

Welke bloemen kan je het beste gebruiken voor een bloemenkroon?

Sedum! De rest droogt vrij snel uit.

Bloemenkroon DIY met losse bloemen. Makkelijk met stappenplan bloomon recensie

Een bloemenkroon is natuurlijk een versproduct en houdt 1 dag het goed uit. Maar het is natuurlijk altijd leuk om te weten hoe hij eruit ziet, als je ‘m een week bewaard:

Bloemenkroon DIY met losse bloemen. Makkelijk met stappenplan bloomon recensie
Bloemen kroon na een week
Bloemenkroon DIY met losse bloemen. Makkelijk met stappenplan bloomon recensie
Het blad blijft perfect! dus als je een festival ‘blad’ kroon maakt kan je deze zeker een week houden! ook die oranje lampionnetjes en sedum blijft mooi.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.