Honderd dagen tot de kerst begint, het voorbereiden kan beginnen!

Creativiteit komt met kerst goed van pas. Want al die kerstdecoratie en glitter jurkjes worden weer uit de kast getrokken. En laten we het nog niet eens hebben over het kerstdiner.. Maar ook met bloemen kan je super enthousiast aan de slag in deze creatieve periode!

Lichtjes in de kerstboom + wat extra’s

Lichtjes, een paar ballen en klaar? NOUUU. Als je deze kerst echt creatief aan de slag wilt, ga dan voor bloemen in je kerstboom! Door je kerstboom te pimpen met een aantal kleurrijke kerstbloemen, steel je dit jaar de show. En nu we meer binnen zitten/thuiswerken is een beetje meer boom echt een GO.

Losse bloemen in de kerstboom

Ga bijvoorbeeld voor amaryllissen, deze kan je op z’n kop in de boom hangen, en in de steel water laten lopen. Deze typerende kerstbloemen gaan zonder moeite open, het wow effect.

Of kleine plastic of glazen flesjes bevestigen met ijzerdraad. Hierin kan je veel verschillende bloemen in kwijt, van chrysant tot aan droogbloemen stoppen. Leuk EN trendy bezig.

Aan tafel met bloemen

Wat je met kerst op tafel zet, daar ga ik je niet bij helpen. Maar qua setting wat creatieve ideetjes.

Uiteraard losse bloemen op tafel! Eén groot boeket of een loper aan losse bloemen in gezellige vaasjes, ik zou ’t wel weten! Zo heeft iedereen aan tafel fijn uitzicht op een mooie bloem of kersttak.

Of zet bij iedere gast een klein glaasje met een losse bloem en wat bladgroen op tafel. (Gedroogde) eucalyptus bijvoorbeeld als tafelloper. Zo zorg je meteen voor een echt restaurant waardige uitstraling, bij jou, in de woonkamer!! AWESOME!

Fotocredit- Stars for Europe
Op ‘t bord

Ook kan je gaan voor een losse bloem met een lange steel of droogbloem in een servetring (en een servet, je zou het bijna vergeten) te stoppen. Zo kan je voor iedereen aan tafel een persoonlijk tintje toevoegen. Mooi wat bloemen doen!

Ps. Honderd dagen tot de kerst, en je wilt al aan de slag met cadeautjes? Ga voor droogbloemen in een flesje met een kurk dopje (een reageerbuisje volstaat al zelfs, kan je er ook een speciale kerstwens bijvoegen!). Makkelijk zelf te maken en erg trendy + lang houdbaar WHOEHOE.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.