Wat doe je als je verhuist bent en geen vaas kan vinden voor je gekregen bos bloemen?

De drama, overal verhuisdozen… en nergens een vaas te bekennen. Een (schoonmaak)emmer pakken en daar je bos in zetten klinkt voor de hand liggend, en in mijn geval was dit ook zo. Maar laat ik nu als ervaringsdeskundige spreken “… een emmer wil je niet voor prachtige bloemen”.

Hoewel de droogbloemen trend en plukboeketten de overhand hebben tegenwoordig, zijn de ‘klassieke’ boeketten ook nog steeds te koop. Dat betekend dat je sowieso een paar vazen moet bezitten, wil je het fijn kunnen neerzetten.

Drie tips voor jou om een boeket neer te zetten ook als een geschikte vaas foetsie lijkt te zijn;

1. Fan van losse bloemen.

Grote kans dat je vaasjes in overvloed hebt, mooi dan zit er ergens in je velen verhuisdozen wel een vaasje WINNER! Vul het gekregen boeket onder al deze losse vaasjes. Zo heb je op meerdere plekken in huis bloemen geluk!

Lege flesjes voldoen ook, met al die helpende handjes heb je bierflesjes genoeg! Maak ze goed schoon met een beetje chloor en they are good to go. Veel schik plezier.

2. Een lage bos maken, zodat je de tv nog kan blijven zien.

Op je kleine salontafel is vaak niet heel veel ruimte voor een hoog rond boeket. Want met bingewatchen van je favo serie (met verhuizen moet je ook je rust momentjes pakken) is het niet fijn als er iets in de weg staat. Dus, pak een bakje, een lage schaal en wat bubbeltjesplastic (die je nog ergens hebt rondslingeren en nog niet gepopt hebt). En haal een paar bloemen uit je gekregen boeket.

Snij ze zo af dat je nog zo’n twee centimeter steel overhoud. Knip een klein rondje uit het bubbeltjesplastic en maak een gat in ’t midden van de cirkel.  Steek vervolgens de bloemensteel door het midden. Ga door totdat je schaal gevuld is met prachtige bloemen.

Tip: ook zonder bubbeltjesplastic kan je bloemen in een schaal leggen. Alleen zijn de bloemen dan waarschijnlijk wat eerder klaar voor de vuilnisbak.. Aangezien de bloemblaadjes nu ook het water raken.

3.Enige vaas die je kan vinden.. past niet.

Schik je bloemen zelf! Werk een stukje van de stelen afhalen niet voor je vaas? Is hij te klein? Verdeel de bloemen die niet passen over andere vaasjes/jampotten/flesjes (meer bloemenpracht!)

Een te grote vaas? Maak er een klein boeketje van die je als het ware in laat vallen. Zo heb je een klein koffieboeketje, en de overige bloemen en groen laat je bijvoorbeeld drogen.

Op z’n kop laat je de bloemen makkelijk drogen zodat je later de vaas ook weer mooi kan vullen. Een paar kastanjes, kerstballen, paaseitjes.. elk seizoen kan makkelijk worden toegevoegd (!)

Veel woonplezier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.