Kleurrijke verhalen halen bij de lokale bloemist

De komende tijd is het zomergevoel HUUUUL fijn om vast te houden. Want veiling Plantion: (wie hoe wat waar over de veiling kan je hier teruglezen:  Binnenkijker bij Veiling Plantion. Hoe kopen bloemisten bloemen?) heeft een actie opgezet samen met bloemisten. Kleurrijke verhalen dagen. Dat zijn deze dagen! 19-29 september bij de bloemist krijg je 7.50 euries cadeau* (*JA met sterretjes zijn er kleinere letters, maar ik beloof je is gooooood)! WHOEP! Jij denk nu ook: WAAAAT moet ik hiervoor doen? lees dan snel verder.

Kleurrijke verhalen

Met de herfst op komst (lees: dit weekend OHGOD!) wordt het tijd om het binnen weer heerlijk knus te maken. (Herfst is overigens wel mijn favoriete seizoen!, blaadjes die vrolijk kleuren, frisse ochtenden en onwijs mooi licht wanneer de zon door de kou komt OOOOH). Maar kou = ‘s avonds ook veel meer lezen en met een goed boek/tijdschrift of jawel 2018: THE INTERNET op de bank kruipen. >

En voor dat laatste is er dan een fijn vormgegeven website : kleurrijkeverhalen.nl   Dit is de site waar je dus fijne bloemenverhalen kunt vinden! Zoals de geschiedenis van de bloem tot aan weetjes. Want bloemen EN PLANTEN (Yes Chelan wordt groener ;’) met een huisje ga ik daar ook echt wat meer in verdiepen… om ook net als bloemen ze sowieso een week levend te houden) hebben zoveel symbolische betekenissen en prachtige verhalen die tof zijn om te weten. (en te onthouden voor die oerhollandse verjaardagen, gangmaker van de avond you’re welcome. Bijvoorbeeld wanneer de gastvrouw een bos of plant in ontvangst neemt, en dat jij dan NET even dat  dat ene weetje weet! GOUD.)

Verhalen weetjes en korting! De wie wat waars voor 7.50!
Kleurrijkeverhalen.nl Veiling plantion Ede
De Kleurrijke Verhalen Dagen zijn een initiatief van bloemisten en bloemenveiling Plantion. 

Kleurrijke Verhalen Dagen:

  • Wat?: € 7,50 korting bij jouw bloemist! (the buy local = lekker met de duurzaamheid trend mee & lokale ondernemingen zijn het leukst RIGHT?!)
  • Wanneer? : 19-29 september 2018 is de actieperiode.
  • HOE: te ontvangen? HUUUUL SIMPEL!
    Door gewoon je ding te doen & Bloemen of planten in huis te halen tijdens die 10 Kleurrijke Verhalen Dagen.  Zo ontvang je bij besteding vanaf €15 een *kortingsbon t.w.v. €7,50. Deze kun je na 29 september 2018 inleveren bij je bloemist & dan wanneer je weer 15 euro uitgeeft wordt je totaal bedrag met je gekregen bon met €7,50 verminderd en YES dat geldt dus op bloemen en planten. WHOEP. 
  • Waar?: *Grote kans dat bij jou in het dorp de bloemist ook vrolijk mee doet!! Kijk hier of jouw bloemist meedoet. Of zoek anders een deelnemende bloemist in de buurt! De kortingsbon is geldig tot 1 december 2018.

Kleurrijk bossie

Man ik had echt een prachtig boeket gekregen! Maar ik ben zo’n muts die de bloem zelf echt zo fijn vind, dat ik ‘m voor de foto uit elkaar trek (zie instagram voor the Bouqueton boeket). + Is makkelijker om mijn kleurrijke (oke ik hou het vandaag kort :)) te typen!

DIE PAPA, mocht even handmodel zijn. YES het is handig als hij ook zijn nagels gaat lakken (#fashionblog 2.0) MAAR al even, die details, HET bloemistenelastiekie JAJA.

Omdat we het over kleurrijke verhalen hebben: Sterke bloemen

Ik ben DOL op sterke bloemen! Als je me volgt op Instagram weet je dat de anthurium DE sterkste bloem is onder de snijbloemen! Naast een hele rits aan sterke bloemen als bijvoorbeeld: chrysanten (die mega herfstchrysanten komen er weer aan ZO MOOI zijn die – dat bruinrode), de strelitzia (met zijn verscholen kuif in zijn snavel), florinca’s (de trosalstroemeria die tot 3 weken in de vaas blijft). Zaten in het boeket (die ik heerlijk uit elkaar trok) sterke bloemen!

Brassica:

DE herfstkanjer die je huuuuul veel tegen gaat komen de komende tijd. Ze zijn er van ‘natuurlijk’ in het paars, wit, groen, gekarteld en ook worden ze bespoten met een kleurtje/glitters of zelfs gewaxt!  Het is een sierkooltje, die, wanneer je ‘m schuin aansnijdt ook echt naar kool ruikt (hebben de andere bloemen geen last van !) Is ook echt een sterke bloem!

Enige ‘nadeel’ bij een sierkool, is dat de onderste blaadjes geel worden naar verloop van tijd. Haal deze er voorzichtig af, en zo heb je minstens een week een fijne ‘ bijna microfoon achtige’ sierkool op de vaas 🙂

Anjer:

De anjer, een anjer voor een kanjer popt waarschijnlijk direct op. Niet zo gek! De anjer staat namelijk voor doorzettingsvermogen, liefde en warmte! Als dat geen fijne herfststart wordt! Ik hou van zijn ‘fragiele’ bouw (je moet ‘m echt niet heen en weer zwiepen, hij heeft knobbels in zijn steel die wanneer je er te wild mee omgaat, omknakken (en dan ben je dus stuk lengte kwijt)) De bloem zelf is echt STERK en is zo kleurrijk, vooral de dubbelkleurige bloemen gaan mijn hartje sneller van kloppen. OH en ja, grote kans dat deze symbolische bloem langer dan een week staat!

Germini

Liefde voor deze bloem! Net als het zonnetje in de bovenhoek op kindertekeningen, is dit DE bloem die in het groene ‘gras’ te vinden is op diezelfde tekening. Onbewust zijn we al helemaal KOEKOEK van deze bloem. Want de vorm is zo herkenbaar dat je ‘m bijna niet niet mooi kan vinden. Ook zijn ze in alle kleuren van de regenboog te vinden, speelt ook mee haha 🙂

De germini is een bloem die niet verder open gaat, hij blijft zoals hij is. Althans de bloei kan je zien aan de ‘ring’ binnenin deze ‘verkleurd’ en wordt gelig. Wanneer het normaal gesproken zwarte hartje (het hartje kan groen of zwart zijn) niet meer te zien is.. is het bijna tijd om afscheid te nemen van de bloem. Hij valt dan op een gegeven moment helemaal uit, alsof je een paardenbloem wegblaast.

Kleurrijke verhalen bloemenveiling Plantion Ede
Germini. Meest links = hartje helemaal dicht.. deze is na verwachting (MITS je die andere gewoon niet op het water zet ;)) het snelst weg.

Van welke bloem of plant zou jij een fijn verhaal/weetje/geschiedenis willen horen?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.