Lisianthus: Met bloemen haal je mooie verhalen in huis

OK OK, en met planten! Als je bij de bloemist je bloemen en planten koopt krijg je direct meerwaarde vind ik altijd (en hey die buy local is toch een fijn trendje!) Want een bloemist heeft behalve een goed product & verzorgingstips, ook altijd een goed verhaal (en niet alleen maar over het weer)! Over de herkomst bijvoorbeeld, of over de symbolische betekenis van bloem of plant. Speciaal voor jou een winactie in dit bloggie! + alles over de lisianthus.

De Lisianthus

Een aantal van de inspirerende verhalen zijn te vinden op de campagne van bloemist en veiling plantion. Daar las ik dat de lisianthus het onwijs goed doet in 7-UP. En als bloemengekkie vind ik dit ook echt een van de fijne lange bloem soortjes: De Eustoma ofwel de Lisianthus. (naast die delphinium he Guys).

Met zijn Latijnse naam klink hij direct mega exotisch vind je niet! De naam Eustoma vond men alleen niet zo lekker klinken, dus je mag ‘m ook lisianthus noemen :). De naam eustoma staat voor : Eu staat voor ‘goed’, stoma voor ‘mond’. Eustoma betekent dus letterlijk vertaald: goede mond. En als je nu denkt… ja.. goed verhaal Chelan. Ik snap het maar de lisianthus met zijn vele knoppen en lange vaasleven.. valt je mondje open van verbazing ;’).

 

Kleurrijke verhalen bloemenveiling Plantion Ede
Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

Symboliek voor de Lisianthus

Deze lisianthuis is sterk en heeft hele dunne steeltjes (hallo fijne kleine vaasjes) & het mooiste isme staan voor waardering & dankbaarheid! Een mooie bloem op op visite mee te nemen dus!

Kleurrijke verhalen bloemenveiling Plantion Ede Eustoma / Lisianthus
Beeld: Mooiwatbloemendoen.nl

De Lisianthus komt uit de VS en er is hiervan een gaaf filmpje gemaakt door de kleurrijkeverhalen people (die check je hier: Kleurrijkeverhalen). Want wanneer je 7UP over hebt, is dit bloemetje je HUUL erg dankbaar ! (en daar staat hij voor ;))

Kleurrijke verhalen bloemenveiling Plantion Ede

WIN BLOEMEN !!! (OF EEN VETTE PLANT OF OF OF)

Van welke bloem/plant wordt jij helemaal KOEKOEK (als in iets heel graag willen hebben) als je ‘m ziet liggen/staan bij de bloemist? Laat hieronder een reactie achter OF op instagram (@lossebloemen) Dan win jij misschien wel jouw favoriete bloem/plant!

Winactie sluit op de laatste dag van kleurrijke verhalen dagen die van 19 t/m 29 september loopt > Hiervoor krijg je bij jouw bloemist (check hier de dichtstbijzijnde) bij besteding vanaf 15 euro, een bon van 7.50 euries gratis aan bloemetjes als je die na de actieperiode komt besteden (30 september tot 1 december!) 🙂 CHILLLL!!

Mocht je hier alles over willen lezen: in ‘t vorig bloggie: Kleurrijke verhalen halen bij de lokale bloemist

Fijne dag gewenst!! En ben benieuwd 🙂 Good luck!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.