Hotspot: Swanmarket! deze keer in de van Nelle fabriek Rotterdam

Hoewel braderieën en slenter marktjes passé zijn. Is de swanmarket daar in tegen nog wel een must-visit. Want op deze Lifestyle markt showen creatievelingen hun eigen ontwerpen & creativiteit is HOT. Deze zondag was de Swanmarket te vinden in Rotterdam – in de van Nelle fabriek. Ben jij nu benieuwd hoe creatievelingen, planten gebruiken om hun product te verkopen? Check it out.

Door Nederland en tegenwoordig ook in België, staan op afwisselende datas mensen op de lifestyle markt. En dit zijn altijd toffe locaties. Dan moet je denken eerdere edities in hartje stad; als Utrecht, Den Haag of in fabrieken als deze in Rotterdam. Creatieve ondernemers showen hun producten & je kan ze ook gelijk kopen.

Het leuke is dat de creatieve ondernemers er zelf staan. Dit betekend dat je direct koopt van degene die met passie, zijn of haar eigen product heeft ontworpen. Hierdoor wordt jij blij met een uniek product & zij blij omdat het product wordt gewaardeerd.

Vele hebben al wel een eigen website en in sommige gevallen delen ze zo’n Popup-store (die met paddenstoelen – ja het is herfst- uit de grond poppen). Persoonlijk vind zo’n markt, met het echt zien van producten, veel leuker dan online op het internet als Etsy.

De swanmarket beschrijft zichzelf als met de woorden: Creatieve producten, good food &  Nice music.  & dat spatte deze editie er ook zeker vanaf.

Wat kan je op de swanmarket vinden?
 1. Foodtrucks – Good Food

  Na een hete zomer, ken je de ‘restaurants’ op wielen ongetwijfeld. En ook op de swanmarket staan ALTIJD foodtrucks. Ze wisselen nog wel eens, maar hippe & vooral lekkere versnaperingen geen tekort. Ook voor mensen met allergieën is er genoeg te vinden. En elke foodtruck heeft zijn eigen stijl. + die 23 graden was het natuurlijk het beste om buiten te zijn tussen het shoppen door.

  swanmarket van nelle fabriek rotterdam foodtrucks lossebloemen.nl
  Vintage soepje?

 2. Planten – Creatieve Producten

  Het kan zijn omdat ik op bloemen en planten let, dat hier mijn oog op valt.. Maar het staat dus echt bomvol planten.

  swanmarket van nelle fabriek Rotterdam rockstyle stenen en planten
  Geweldige illustraties van rockstyle

  En na mijn mening werken planten het beste (+ leuke producten of course) om mensen te laten stoppen bij je kraampje.  Want er zijn zoveel soorten en altijd decoratief & voegen waarde toe.

  swanmarket van nelle fabriek pier31 - lossebloemen.nl
  Mooi lantaarnplantje, en die kever !! – pier31

  Van macramé om potjes tot zelfgemaakte airplant hangers, het zag er net even wat uitnodigender uit met zo’n leuke plant erin. Of  ze stonden gewoon ter decoratie bij sieraden, super leuk.

  Luchtplant hangers

  Creatievelingen verkochten zelfgemaakte airplant hangers op de swanmarket. Je kan met die leuke luchtplantjes verschillende creaties maken, omdat ze geen aarde nodig hebben.

  Ook enthousiast van deze te gekke hangers, en wil je het zelf ook maken? Nou goed nieuws voor de ‘herfstvakantie verveling’ ; Om de summervibes luchtplant hangers zelf temaken ; Klik je hier

  Have a fancactus interior

  Nog een leuk idee voor als je niet weet wat je met al je tijd aan moet in de herfstvakantie; Brei een muts voor je cactus!  Want naast dat het gezellig staat, voelt  je cactus zich gelijk uniek.

  swanmarket van nelle fabriek Rotterdam betonandmore lossebloemen.nl cactussenCreatieve beton and more geeft de cactus sowieso een ere plekje in huis. Doordat ze allemaal een naam krijgen, weet iedereen dat je om je groene vriendjes geeft. Plus, wanneer je tegen je planten en bloemen praat doen ze het beter (naja je vergeet ze in ieder geval dan minder snel ;))

  Boho chic interieur

  De trend is er in 2016 al ingeslopen, en sindsdien niet meer weggegaan. Eigen gemaakte macramé hangers verkocht peacock & peony  op de swanmarket in Rotterdam met (heel verassend) PLANTEN. Nogsteeds een leuke Eye-catcher voor in je eigen interieur.

  swanmarket van nelle fabriek Rotterdam peacockandpeony macramé hangers met planten
  Peackock and peony, zelfgemaakte macramé hangers + planten kijken je uitnodigend aan

  Mocht je niet zo fan zijn van gaten boren in je muur, een sleutelhanger + airplantje was ook al leuk  ;).

  swanmarket van nelle fabriek Rotterdam peacockandpeony macramé hangers met losse bloemen
  HEY! losse bloemen
 3. Kaarten – Creatieve producten

  MAN WAT VEEL KAARTEN. Een beetje creatieveling brengt tegenwoordig zijn of haar eigen kaartencollectie uit. Dat betekend dat er dus op zo’n creatieve lifestyle markt ook kaarten in overvloed zijn.

  De kaarten gemaakt van papier, dat vroeger bloemblaadjes en bankbiljetten waren trokken wel mijn aandacht. Want hoe tof is dat!

  swanmarket van nelle fabriek wishesfromthemoon kaarten uit gerecycled papier lossebloemen.nl

  Simpele designs, bij wishes from the moon vaak met het nog altijd gewaardeerde handettering + eigen watercolour of doodels.

  Kaartjes versturen is natuurlijk heel oldschool.. maar wel heel leuk in lijstjes & hoe blij zou je zijn als er weer eens een lief kaartje op je mat valt ipv een appje. Onder het motto; Offline is het nieuwe online kan je schaamteloos weer kaarten in huis halen + kerst komt eraan ( grote kans dat je dat nog wel per post doet !)

 4. Nice Music

  Ook al lette ik hier nauwelijks op, beginnende bandjes en songwriters gaven ondertussen een optreden! Dus naast het genieten van het weertje, het eten en gefocust naar leuke standjes zoeken, is het een perfect achtergrond muziekje. Heeft toch net wat meer dan een radio die galmt in zo’n hal.

swanmarket van nelle fabriek rotterdam zang - lossebloemen.nl

De swanmarket ook een keer bezoeken? op swanmarket.nl  check je de locaties + aankomende data’s

swanmarket van nelle fabriek rotterdam creatieve markt lossebloemen.nl

2 antwoorden op “Hotspot: Swanmarket! deze keer in de van Nelle fabriek Rotterdam”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.