#Liefdevoorlossebloemen : Viltbloemist Daphne en haar liefde voor bloemen

Onder het mom van #liefdevoorlossebloemen (hihi dat heb jij ook, anders ben je wel HUUL erg verdwaald hier op lossebloemen.nl > Op instagram zijn er al zoveel leuke bloemenpost geplaatst,  het tijd werd om JOUW verhaal waarom bloemen voor jou zo bijzonder zijn, hier te kunnen delen – want een monoloog is ook zo saai ;)) Op deze mooie zondag trapt  Daphne Engelke het spits af; ze is Viltbloemist en gaat je persoonlijk (yes doormiddel van dit bloggie ;)) uitleggen WIE WAAROM WAT WAAR WANNEER HOE, lees je verder?

Het verhaal achter de Viltbloemist – Daphne Engelke

Bloemen houden van mensen is een gezegde wat ik mensen vaak hoor zeggen. Ik hou ook van bloemen, toch vind ik het heel lastig om echt van ze te houden. Want ik heb vrijwel nooit de juiste vaas in huis, het water gaat snel ruiken (Note red. drupje chloor Daphne 🙂 en schuin afsnijden gaat al helpen haha) en na 1 dag hangen er geheid bloemen slap.* Kortom dat is mijn startpunt geweest om bloemen te  gaan maken die een heel leven lang meegaan!

Daphne Engelke lossebloemen blog bloemen van vilt!
Blauwe druifjes en margrietjes. Foto: Daphne Engelke

” Bloemen die blijvend bijzonder zijn, bloemen met een verhaal, het liefst met jouw verhaal” – Daphne Engelke

Mijn naam is Daphne Engelke, door mijn #liefdevoorlossebloemen en de natuur, ben ik geïnspireerd om op een creatieve manier te zorgen dat bloemen en planten een heel leven mee gaan. Door mijn visie ben ik nu enige bloemist in Nederland die bloemen zo natuurgetrouw als mogelijk namaakt in 100% duurzaam wolvilt.

Op de foto:  Medinilla, klimop, bruidsboeket 

Waarom Daphne begonnen is met haar viltboeketten – haar visie:

Bloemen hebben verzorging nodig dat is duidelijk, maar voordat ze bij jou in een vaas staan, of tot een boeket zijn gemaakt, hebben ze al een hele weg afgelegd. En vaak niet de meest duurzame weg. Bloemen staan op een stuk grond, hebben voeding nodig, krijgen misschien zelfs bestrijdingsmiddelen om ziektes tegen te gaan. Wie weet worden ze geïmporteerd. Kortom bloemen zijn niet altijd even duurzaam en dat gaat me aan mijn hart.

(RED. NOTE op bovenstaande gedachte: Gelukkig valt dit reuze mee in het echt!  Zo is elke kweker onderhand bezig met duurzaam bestrijdingsmiddelen waar oa. de bijtjes niet aan dood gaan! En de keten wordt steeds korter > buy local waait over vanuit Amerika! Mede door het beeld van Daphne (wat trouwens super interessant is!) ben ik veel binnenkijkers aan het fotograferen & de kwekers/veiling en wie weet straks ook bloemisten te vragen naar de duurzaamheid en de liefdevoorlossebloemen. Maar het is Daphnes stukkie, dus ik zal ophouden met mijn kijk hierop haha :))

De bloemen maak ik van een duurzaam natuurlijk product namelijk wolvilt, zo van het schaap. De bloemen gaan een leven lang mee, dus eenmaal geïnvesteerd in en prachtige bos, dan heb je er heel wat jaren plezier van.

 Daphne Engelke lossebloemen blog bloemen van vilt! Monstera
Trendje Colorblocking?  Kan ook ook met een monstera van vilt 🙂

Je kunt zelfs kiezen voor een startboeket, die je gedurende het jaar uitbreidt met bloemen uit het seizoen. Gaaf toch?

Heb je een plek in huis waar geen daglicht komt of ben je slecht in het geven van water aan je dierbare planten?

Er zijn kamerplanten van vilt, die in de meest barre omstandigheden kunnen overleven. Wat denk je van een Ficus, een medinilla of kleine vetplantjes. Ook de populaire pilea (pannenkoekenplant) zit al in het assortiment.Daphne Engelke lossebloemen blog bloemen van vilt!

Wat doet Daphne met haar #liefdevoorlossebloemen?

Dat ze haar inspiratie uit losse bloemen en planten haalt is duidelijk! maar zelf heeft ze ook een goed beeld WAAROM vilt bloemen fijn zijn bij bijzondere gebeurtenissen in het leven:

  • Ga je trouwen en ben je op zoek naar blijvend bijzondere bruidsbloemen? Denk aan bijvoorbeeld je bruidsboeket, corsages voor alle gasten of bloemen voor op de tafels. Met de viltbloemen kan je lekker rustig de dag beginnen, want de bloemen zijn er al.Je kunt zorgeloos de meest zonnige of regenachtige trouwdag door, want de bloemen blijven hun kleur en frisheid de hele dag behouden. En wil je even geen bloemen vast houden? Prima jouw bos leg je gewoon aan de kant, zonder water!
  • Ook bij het overlijden van een dierbare zijn deze bloemen een bijzondere toevoeging aan de uitvaart. Je kunt het bloemstuk meenemen naar huis als een blijvende herinnering. Je kunt kiezen voor allemaal losse bloemen op de kist – strooibloemen – en iedereen die er was een bloem meegeven als modern bidprentje.

Je kan kiezen uit ALLE bloemen in mijn assortiment, losse bloemen, boeketten en kamerplanten. Ik werk graag in opdracht van mijn klanten, zodat de gekozen bloemen een persoonlijke herinnering zijn in kleur, soort en uitstraling. Neem gerust contact met me op via daphne@viltbloemist.nl of via het telefoonnummer 06-48238440.t - Daphne Engelke lossebloemen blog bloemen van vilt!

 

Viltbloemist - Daphne Engelke lossebloemen blog bloemen van vilt!
Zie je: Mensen met een passie stralen! 🙂 en zeker als er bloemen als inspiratie zijn gebruikt!!

Liefs Daphne

(Note Red.) Ja Chelan lekker bezig met je (Note red. ) NOT, maar het is altijd fancy als je dat ziet staan in een tijdschrift toch! 🙂 en online kan dat ook prima ;P) Je kan Daphne en haar viltwerk trouwens al herkennen vanuit verschillende tijdschriften oa. Happinez (nu we het toch over tijdschriften hebben). Ik vind Daphne en haar mooie werk erg leuk om dagelijks te volgen op Instagram. Het is een soort shoppen op de swanmarket; Creatieve creaties bekijken en direct in contact staan met de makers. Heerlijk vind ik dat ! Wat vind jij van bloemen van Vilt?
Ps. Wil jij ook jouw verhaal delen waarom bloemen je inspireren, waarom jouw bloemenwinkel te gek is (en welke lossebloemen ;)) of heb je gewoon een heel fijn huis waar elke week bloemen staan die je wilt delen? LET ME KNOW: info@lossebloemen.nl CHEERS, fijne zondag!

 Bloemen schuin afsnijden? Waarom en waarmee

Eén antwoord op “#Liefdevoorlossebloemen : Viltbloemist Daphne en haar liefde voor bloemen”

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.