Trouwen is houden. Onze bruiloft met veel losse bloemen!

Afgelopen jaar stond voor een groot deel in het teken van trouwen. Want ja waarom ook niet. Op de heide in ‘t voorjaar 2021 vroeg mijn lieve vriend of ik met hem zou willen trouwen (en ja ook na 10 jaar samen zijn kwam dat als verrassing!)

We besloten gelijk actie in de taxi te gooien en te kijken of er misschien dit jaar nog plek was voor ons.

Foto: Inge van den Broek Fotografie

Corona maakt veel dingen (on)mogelijk als je wilt trouwen.

Maar corona zorgt voor een hele gatenkaas in locatie data! Want iedereen lijkt wel in 2022 te willen trouwen… en niet in 2020-2021. Want ‘2022?! Dan mag er misschien meer’. Ook dichtbij merkte ik dat corona-trouwen niet ideaal was en nog steeds is. Want de een heeft zijn bruiloft al twee keer uitgesteld en een ander mocht maar 30 mensen uitnodigen.

Maar goed, wij hadden sowieso niet een grote bruiloft in gedachten. Dus corona liet ons niet stoppen.

Trouwen in een kerk of kas, een bos of in een kasteel?

Na avonden googlen en veel boshuisjes en kassen en andere locaties te zien, werd het toch een buitenlocatie dichtbij. Kasteel Montfoort met een privé buitentuin. Wat ook nog eens een perfecte keuze bleek, want ze staan terecht in de top 10 trouwlocaties! En buiten leek het ons met corona toch ‘t veiligst. 

Foto: Inge van den Broek Fotografie
LOVE YOU to do list, to the moon and back.

De locatie had op de prachtige datum 12-08-2021 een plek voor onze dag. We waren zo overtuigd na het zien van de fantastische tuin dat we eigenlijk gelijk ja zeiden. YAY! Maar toen begon de echte pret! TO DO LIJSTJES. OH EN WAT HEB IK DAT ONDERSCHAT. Het lijkt op zich simpel. Locatie, ringen en ja zeggen, echter komt er heel wat bij kijken.

Het begint namelijk met een fun Pinterest moodboard. Een pagina vol met fijne plaatjes van droombruiloften, heerlijk. Maar het maakte mijn beeld hoe de dag eruit moest zien nou niet bepaald gemakkelijker te realiseren haha. 

Hoog in ’t DIT WIL IK rijtje; Een bucket met corona (tuurlijk die biertjes als je deze tijd gaat trouwen haha), buitenspelletjes (je wilt wel dat de gasten wat doen als je foto’s maakt), mega ballonnen en een volkswagenbusje als trouwvervoer (ik sta liever achter de camera, maar op zo’n dag wil je zelf ook wel op de foto.. dan gelijk goed). Dus begin je een lijstje, fotograaf, videograaf, vervoer, ringen, jurk, bloemen.

Fotografie: Inge van den Broek
Het trouw to do lijstje afwerken;

Mijn man pakte destijds twee a4’tjes en schreef met koeienletters op wat we moesten doen/regelen. We vroegen toen ook onze zussen of ze  ceremoniemeester zouden willen worden. Een perfecte beslissing, want wat zijn wij blij hoe alles is gegaan! Je hebt echt een paar extra handen en ogen nodig die dag, mensen die je vertrouwd als je geen bridezilla wilt worden die dag :).

Een paar van die trouw to do list punten;
  • Fotograaf regelen;

De fotografe had ik gelukkig al snel gevonden, Inge van den broek via perfectwedding. Inge heeft een mooie sfeer die de scherpte diepte begrijpt en altijd zoekt naar mooie bloemen op de voorgrond voor kleur. We boekte een loveshoot in zodat we op de trouwkaarten foto’s van ons konden gebruiken. Toen we die shoot hadden gehad wisten we het zeker, ze past bij ons. Zo’n leuke en gezellige vrouw die prachtige beelden maakt. En wat zijn we al blij met de preview!

  • Videograaf met zoooo 2021 een drone 😉

Bewegend beeld is natuurlijk ontzettend tof om te hebben van zo’n bijzondere dag, een videograaf stond dus zodoende ook hoog op ons DIT WILLEN WE lijstje. Joash maakt fantastisch mooie bruidsfilms. Hij stuurde de 12e dezelfde avond een paar persoonlijke gewegende gifjes EN we hadden al snel een kort filmpje om te kunnen laten zien aan iedereen die er maar naar vroeg haha ; TADAA!;

  • Trouwauto 

Ons vervoersmiddel werd een oude volkswagenbus MINTY in mint kleur.

  • Pintrestbord matchen, unieke items;

Unieke potloden met onze datum erop van Jorien van uniekpotlood.nl  De ceremoniemeesters hebben er een kruiswoordpuzzel bij gemaakt. Big hit!

Foto: Inge van den Broek Fotografie

Het bedankje voor belangrijke mensen moest natuurlijk iets groens zijn, Een sterk plantje met een gepersonaliseerde plantensteker.

Ook wegwerpcamera’s konden niet ontbreken. Klikken en niet 300 filters over een foto, heerlijk. Onze bijzondere dag door de ogen van de genodigden, zijn hele leuke en unieke foto’s geworden. Echt een tip!

Foto: Inge van den Broek Fotografie
  • Lets talk cake, is een trouwtaart uitzoeken lastig?

Niet als de locatie een fijn adresje geeft; Wammes in hartje Utrecht maakt de aller allerlekkerste chipolata taarten. En voor mij, de plantaardige eter kreeg vegan donuts 🙂

Foto: Inge van den Broek Fotografie
  • Losse bloemen op onze bruiloft 

Op Pinterest keek ik natuurlijk ook een lange tijd uit naar de bloemen die op the big day mochten shinen. Ik was opslag verliefd op de protea king. Stoer met was eucalyptus erbij, een roosje en klaar. De protea king was echter een heel dingetje, ze waren namelijk niet op de veiling te koop ;’).

Uiteindelijk heeft mijn vader ze kunnen bestellen, daar ben ik erg dankbaar voor. En Bianca, nogmaals dank voor het perfecte bruidsboeket en de vele corsages! boeketten.nl 

Foto: Inge van den Broek Fotografie
Bloemen die oa. verwerkt zijn;

Protea king; 1 eye-cather midden in de bos. Ontzettend populair op Pinterest (via mijn algoritme haha).

Alstroemeria roze; deze bloem heeft 6 blaadjes die symbool staan voor al het moois in het leven; Begrip, humor, geduld, medeleven daadkracht en respect.

Rozen; mogen natuurlijk niet ontbreken deze staan symbool voor de liefde.

  • Jurken parade

In een jurk had ik gek genoeg niet heel erg veel zin om te gaan passen. Ik draag niet veel jurken en dacht echt van MOET DIT?!  Maar Google bracht me naar een grote bruidswinkel, Koonings. De bruidswinkel die ook in ’t tvprogramma say yes to the dress Nederland helpen bruidjes hun mooiste jurk te vinden.

Spoiler alert; Even kijken werd gelijk kopen. Want de eerste jurk was ‘m al! Uiteraard nog wel andere aangehad en verschillende stijlen maar de eerste jurk was echt fantastisch. Ivoor kleurig met een blush kleur rok en een kant blaadje geborduurd op ‘t lijfje (beetje bloemen/groen laten terugkomen natuurijk).

Ik zou eigenlijk alleen kijken en een keer met schoonmoeder, schoonzus, zusje en moeder de echte jurk uit gaan kiezen. UHM. Dat werd gezamenlijk ophalen haha. En na afloop hebben we gezellig bij Ineke’s een high tea gedaan, een mini restaurant die daar in het pand zit. 

  • Haar en make-up

Patty heeft mijn haar echt fantastisch gevlochten met gipskruid en Jacqueline was mijn redder in nood. Ze verzette afspraken voor mij om te kunnen helpen. Want trouwen in coronatijd, mensen krijgen corona.. zo ook de eerder geboekte make-up artiest. 

Voordat het een heel blog over trouwen gaat.. we hadden veel te doen maar het was ’t zo waard. We hebben namelijk 12 augustus een zomerse dag gekregen. 26 graden! En nog een pluspunt aan trouwen, we hebben door de gasten nu onze eigen song #hoteltebotelintirol 😉

Dingen vergeten op onze trouwdag? Tuurlijk.

Het bloemenmeisje vergeet natuurlijk niet haar bloemen…toch?! Ik liep de hele morgen met het bruidsboeket rond, hij was zo mooi! En pas bij de familiefoto’s zei iemand, ‘Chelan heb jij helemaal geen bruidsboeket dan?’ WOW OEPS, het bruidsboeket stond keurig bij de deur, thuis, om meegenomen te worden. Nog thanks Carsten voor ‘t ophalen die middag haha !

Foto: Inge van den Broek Fotografie

Het was een geweldig mooie dag. We vonden het fijn om het met onze familie en vrienden die allemaal nog gezond genoeg zijn om het met ons te mogen vieren. Ik ben echt enorm dankbaar dat het door mocht gaan! 

Oh voor de bruidjes in spe, nog een laatste tip; zorg dat, als je je nagels laat (gel)lakken, je GEEN nagelriemen laten verwijderen. Ook niet als die vrouw zegt, ja dat hoort. 3 maanden duurde het voordat m’n nagels waren hersteld haha.

En nog een tip, neem je bruidsboeket mee van huis 😉

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.