Fam flower farm dahlia boek lancering ‘Liefde voor dahlia’s’ | dahliaveld bezoek

Als er een ding is waar ik vrolijk van word, dan is het wel op bezoek gaan bij Fam flower farm. Overal waar je kijkt bloemen, en in dit geval, dahlia’s. Zo fijn zo mooi en wat was het weer gezellig!

Bijzondere tijd vraagt om bijzondere momenten.

In coronatijd een boek uitbrengen. YEAHS dat is juist een mega goed idee, nu we wereldwijd toch wat meer thuis zitten. Een boek die je elke keer er even bij kan pakken om geïnspireerd te raken, juist nu. Om nu juist een tuintje te gaan aanleggen en zo te blijven genieten van fijne bloeiende juweeltjes.

L.R. Linda, Katja en Marlies

Het dahlia boek

Vorig dahliabezoek werd duidelijk dat de ambities er waren om samen met Katja van DailyGreenspiration een heus dahlia boek te gaan maken. Een vliegende start want 224 pagina’s vullen, HOE DAN.

Uiteindelijk hebben ze zoveel prachtige foto’s en fijne interviews verzameld, dat ze zelfs dingen moesten schrappen.

Corona + dahlia’s

Doordat covid-19 de realiteit was (en is), is de lancering van ’t boek ook in delen gegaan. Zodat er in kleine clubjes geproost kan worden.

Ik zat in de twee uur club, met zeven andere instagrammers/bloggers.

Getrud van thuisopnummer14 was ook van de partij (zo’n gezellige dame die heerlijk landelijk woont, houd van tuinieren, beestjes en koken!) en Marlies en Linda vertelde bij de ‘intro boek’ dat Getrud de vrouw was waarvoor ze het schreven. Zij was de graadmeter, ze stelde bij elke content voor het boek de vraag; ‘vind Gertrud dit leuk om te lezen.. of niet’.

Gertrud van Thuisopnummer14

Dus daarop is het boek ook samengesteld, voor mensen als Getrud. Met tranen in haar ogen hoorde ze het.

En let op; wanneer je een bestelling plaatst bij Fam flower farm krijg je een gratis magazine, en de volgende editie wordt Getrud uitgelicht! primeurtje!

Bijzondere dahlia’s

Elk jaar komen er weer bijzonder dahlia’s bij. En het leuke is bij Fam Flower Farm hebben ze een zeer uitgebreid assortiment. Van ‘Diner Plates’, dahlia’s zo groot als een bord! Of juist hele ronde als Jowies, die perfect zijn voor nagelstijllisten (lekkere fotoprops, waar je allemaal al niet aan kan denken als je dahlia’s uitzoekt haha ;’)).

Dahlia Cafe au Lait

Heerlijk om tussendoor te struinen, en zoals altijd mag je een eigen bos meenemen. Met mesje loop je dan door al de bedden (een rij dahlia’s) en denk je MMMM welke mogen straks pronken op vaasjes?

Dahlia kopen

Vanaf januari kan je weer de dahlia knollen kopen in de webshop van fam flower farm. De knollen die je namelijk begin volgend jaar kan kopen, staan nu nog op ’t veld! Je kan nu al wel je lijstje met ‘musthaves’ in je account opslaan. En dan als het zover is, bestel je met één druk op de knop je hele dahlia wensenlijstje.

Plmdm

Vergeet dan ook zeker niet mijn favoriet erbij te bestellen: Fancy pants. Alleen al voor de naam wil je ze hebben ;’) Deze bijzondere dahlia heeft een open hart, wat extra makkelijk is voor de bijen. En we weten allemaal dat we lief moeten zijn voor bijen!

Dahlia Fancy pants
Wanneer dahlia bollen planten

Dat is nog even wachten. Want na ijsheiligen stop je de dahlia knollen in de grond. Zodat ze eind augustus er prachtig bij staan. Vergeet dan ook zeker niet om bloemen eruit te knippen, zodat de dahlia nog veel meer dahlia bloemen aanmaakt. Hallo losse bloemen, en hallo veel kleurenpracht binnen!

Je kan nu al wel beginnen met de bollen van de tulpen en narcissen van Fam Flower Farm in de grond te stoppen. Zo heb je in ‘t voorjaar een prachtige tuin of balkon!

Het dahlia boek kopen of zelf een prachtige bloemenzee maken van dahlia’s, tulpen en/of narcissen? Fam flower farm: https://www.famflowerfarm.nl

Meer groen inspiratie van Katja: https://dailygreenspiration.nl

Leuke blogjes over de velden van de Fam?: Fam flower farm boek: Liefde voor dahlia’s.

Dahlia Mania bij de dahliavelden van Fam Flowerfarm

Binnenkijker: Lunch + dahliavelden van Fam Flowerfarm

Binnenkijker; Fam flowerfarm DE mooiste tulpenvelden van NL

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.