Fam flower farm boek: Liefde voor dahlia’s.

Dahlia’s zijn een geliefde seizoensbloem van velen. Het account van Fam flower farm is dan ook BOOMING op instagram. Velden vol prachtige dahlias en met hun fijne ‘join the party’ instagram fotoshoot dagen een ware hit over de hele wereld. Nu voor iedereen die thuis ook aan de slag wilt met dahlias, Liefde voor dahlia’s het boek. Fam flowerfarm + DailyGreenspiration​

Liefde voor dahlia’s het boek van Marlies, Linda en Katja

Dynamisch team met een passie voor Dahlia’s. Linda en Marlies zijn de drijfveer achter Fam flower farm (Met dahliakwekerij! (en tulpen en narcissen)) en Katja is een ervaren buitenjournalist en oprichter van Daily Greenspiration. Samen verspreiden ze de liefde voor bloemen en de natuur.

Hun prachtige dahlia boek telt 224 bladzijden vol inspiratie. Van doe het zelf projectjes tot aan de beste (pluk)tuintips. En dat allemaal prachtig geïllustreerd met kleurrijke ‘DIT WIL IK OOK’ foto’s.

Benieuwd? Je kan ‘m op je wishlist zetten (en ‘m halen bij je plaatselijke boekhandelaar) of direct bestellen bij de dames:

https://www.famflowerfarm.nl/dahliaknollen/dahlia-boek

https://dailygreenspiration.nl/bestel-nu-liefde-voor-dahlias/

3X dahlia trends van 2020;

  1. Lief voor de natuur.

TUUUURLIJK, je wilt je geliefde soorten zien op de salontafel. Zeker kopen in de winkel. Maar als je zelf je dahlias voor het uitzoeken hebt voor in bakken op ’t balkon of je eigen tuin.. mag je aan insecten gaan denken.Famflowerfarm dahlia velden - foto's - lossebloemen-216

Natuur speelt een steeds belangrijkere rol, zeker in deze hele coronatijd. Groene vingers kweken was nog nooit zo makkelijk met veel tijd over ;’). Dahlia knollen met een open hart trekken meer vlinders en bijen aan, waardoor je een prachtige tuin hebt + goed bezig bent.

Bijvoorbeeld Fancy Pants! Mijn eigen favoriet!Famflowerfarm dahlia velden - foto's - lossebloemen

  1. Drogen die handel.

Zo lang van je dahlias genieten totdat ze droogbloemen zijn? Is niet gek. Sterker nog, het wordt aangemoedigd. Open op een willekeurig tijdstip instagram en je ziet droogbloemen voorbij komen. Dahlia’s kunnen ook zeker geschikt zijn als droogbloem.Bloggersdag Flexa - Creabever - Sikkens experience center SEC blog lossebloemen

Tip: Bundel de dahlia’s en droog ze op z’n kop op een niet vochtige plek met goede ventilatie. Of laat ze net als mij net iets te lang op de vaas staan, zodat ’t water opdroogt…. En met een beetje geluk heb je prachtige droog geworden dahlia’s. Het verbaasde mij hoeveel kleur er nog op zat.

Plak ze op een schilderijtje of leg ze als ‘deco’ neer, op instagram gaat ’t sowieso hartjes scoren!

  1. Sunset colours.

Trendy, ook in 2021, Terra kleuren! Net alsof het gouden uurtje neerstrijkt (je weet wel, het laatste half uurtje zonlicht, die zo zo mooi oranje kleurt). De zonsondergangskleuren kan je prachtig verwerken met dahlia’s. Denk dus aan oranje Jowey Paula, roestkleurige Okapi’s Sunset, roze dahlia Potluck en de prachtige Wizard of Oz.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.