Takii, bloomon en Van Gogh Museum presenteren Flowergram Sunflower edition

Takii verlengt zonnebloemseizoen in samenwerking met bloomon en Van Gogh Museum 

In samenwerking met Takii en het Van Gogh Museum presenteert bloomon de Flowergram Sunflower edition. Zonnebloemen (1889), één van de meest iconische en geliefde schilderijen van Vincent van Gogh, vormt de inspiratie voor een originele samenstelling van droogbloemen. En nu we toch echt in een natte herfst zijn beland, dag Indian summer,  is het extra fijn om het zomerse blije gevoel vast te houden (ook in coronatijd hebben we zonovergoten dagen gehad ;))

De samenwerking tussen Takii, bloomon en het Van Gogh Museum zet zowel de zonnebloem, als het inspirerende verhaal achter het meesterwerk van Van Gogh, letterlijk en figuurlijk op een voetstuk.

Vincent van Gogh en zonnebloemen

Vincent van Gogh schilderde, net als veel van zijn tijdgenoten, graag bloemen. Hij gaf als één van de weinigen de zonnebloem de hoofdrol in verschillende bloemstillevens. Vergeleken met de traditionele donkere bloemstukken waren zijn Zonnebloemen een explosie van kleur. Het is bijzonder dat Vincent naast bloeiende bloemen ook verwelkte bloemen afbeeldde, waarin hij de schoonheid zag die hij ook in verweerde gezichten vond. Voor Vincent hadden zonnebloemen een specialebetekenis: ze stonden voor hem symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

Flowergram Sunflower edition

De Flowergram Sunflower edition bestaat uit een mooie selectie droogbloemen, geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. In totaal twaalf stelen, waaronder tarwegras, korenbloemen, de zaaddoosjes van juffertjes en natuurlijk zonnebloemen — van hoge kwaliteit en exclusief gedroogd voor bloomon — zijn te vinden in het design. Het bijbehorende houten podium biedt plaats voor negen droogbloemen en geeft de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan met het maken van verschillende composities.

Zonnebloemen van gogh museum sunrichvangogh celebrate summer takiieurope - foto's lossebloemen.nl Amsterdam

De door Vincent zo geliefde zonnebloem steelt zo, ook buiten het zonnebloemseizoen, de show. De fascinerende kleuren geel van de zonnebloem komen ook terug in de stijlvolle verpakking en het bloemenkaartje. Omdat de Flowergram door de brievenbus past kan deze op ieder moment bezorgd worden; bij je thuis om je interieur op te vrolijken of bij iemand die je bijvoorbeeld wilt bedanken.

Zonnebloemseizoen verlengt

Voor de Flowergram Sunflower edition zijn de ‘Sunrich – Van Gogh’s Favourite’ zonnebloemen geselecteerd van veredelaar Takii, partner van het Van Gogh Museum en initiator van deze unieke samenwerking. Harm Custers, Head of Marketing bij Takii Europe, is trots op het resultaat:

“Wij zoeken constant manieren om de zonnebloem ‘top of mind’ te houden bij de consument, dat doen wij voor de kwekers en onze sector. Het zonnebloemseizoen loopt normaliter nu ten einde. ‘Sunrich’ zonnebloemen zijn uitermate geschikt om te verwerken als droogbloemen. Met de bijzondere samenwerking, wat geresulteerd heeft in de Flowergram Sunflower edition, trekken we het seizoen als het ware door, spelen we in op de huidige droogbloementrend én plaatsen we de zonnebloem op originele wijze op een voetstuk.”

Trowback naar de zomermaanden van..

 2018 toen mocht ik samen met andere super instagrammers Zonnebloemen schilderen als van Gogh, wil je zien hoe dat eraan toe ging: 

In zomerse sferen met de Zonnebloem ; Vincent van Gogh !

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.