Gratis Tulpen plukken in Amsterdam

Op Nationale Tulpendag, zaterdag 19 januari 2019, vindt in Amsterdam de officiële aftrap van het tulpenseizoen plaats. En dat betekend: Gratis tulpen plukken! Lees je mee?

Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, pal voor het paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen te plukken. Dit jaar is het thema ‘Flowerpower’ en dat komt onder meer tot uiting in het kleurrijke tuinontwerp.gratis-tulpen-plukken-op-de-dam-in-Amsterdam-19-januari-blog

tulpen uit Amsterdam

Voor wie de ‘flowerpower’ en het verbindende effect van de tulp wil ervaren, is de Dam op Nationale Tulpendag ‘the place to be’. Want elk jaar komen mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten , in hartje winter, naar dit typisch Hollandse lentefeest! En in totaal kunnen zo’n 200.000 (!) tulpen geplukt worden die thuis voor een vrolijk lentegevoel zorgen. Dag winterdip & hallo leuk uitje!

De Gratis tulpen pluktuin bewonderen?

Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Om 13.00 uur zal een bijzondere gast de tuin officieel openen en daarna mag het publiek naar binnen om een bosje van 20 tulpen te plukken. (Je krijgt hiervoor een speciaal biologisch afbreekbaar tasje, waar precies 20 tulpen inpassen (helaas helaas, maar je bigshopper moet thuis blijven ;’)) Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op).

gratis-tulpen-plukken-op-de-dam-in-Amsterdam-19-januari-bloemenblog
Tulpen met bol er nog aan!

Overal tulpen

Niet in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Behalve op de Dam wordt de start van een nieuw tulpenseizoen ook in heel Nederland gevierd. Veel bloemisten organiseren vanaf 19 januari bijzondere tulpenacties en -activiteiten in hun winkel.

Tulpentijd

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari wordt ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen Nederlandse tulpenkwekers de pluktuin aan. Tot en met eind april is het tulpentijd. Hollandse tulpen zijn dan volop verkrijgbaar bij onder meer bloemist en supermarkt. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig.

HAPPY TULPEN TIJD!

Kijk voor meer informatie op Tulpentijd.nl

Gratis Tulpen plukken in Amsterdam

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Lees meer TULPEN blogs:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.