Bijzonder makkelijk plantje: LOVA life on lava

“Kerstboom eruit, Kamerplant erin”. Na heel het huis op z’n kopt te hebben gehad, is het tijd om fijne planten te scoren 🙂 Probleem wel, ik mag er niet meer dan 5. Jij wel? Dan is dit echt DE trendy plant van nu. 

LOVA life on lava 

Van de Canarische eilanden met volkanen, ” Man zo’n zin om de zomervakantie te boeken ;’) tot een lava steen in huis. De trendy planten van Kwekerij zeurniet groeien op echte lavastenen!

Lavastenen zijn hierin omgetoverd tot waar plantenparadijs, met water waterreservoir. De plant ‘omarmt’ de lava met de wortels. De lavasteen biedt extra houvast en geeft vocht en voeding.

LOVA life on lava trendy plantje die groeit op een lavasteen - losse bloemen blog-9

Next level hydroponie trend 

Nauwkeurig zijn er 6 verschillende soorten oersterke bikkel planten gekozen, die mogen goeien op ‘ van wel 700 graden Celsius warme, nu afgekoelde lavastenen’.

Het mooie van dit nieuwe concept: je blijft de wortels zien. De wortels van de plant zijn geheel zichtbaar dus doei glazen vazen hallo black is back!

LOVA life on lava trendy plantje die groeit op een lavasteen - losse bloemen blog-28

Hoe verzorg je deze bijzondere lava plant?


Uiteraard heeft ook deze stoere bikkel water nodig. Dat is ook gelijk het enige wat hij nodig heeft. Beetje water in het bakkie  (bijhouden!) & je bent klaar!

Tippie: Leidingwater bevat veelal kalk (lees witte aanslag die je niet op je gave steen wilt!) Geef daarom bij voorkeur regenwater. (is ook nog eens veel duurzamer)

& De plant haalt zijn voeding in het begin uit de lava-steen. 

LOVA DIVERSIFOLIUM 

De lava plant die ik in huis heb is de Diversifolium (Ofwel kangaroevaren)  met kruipende uitlopers en rode accenten 🙂 De Lava Diveersifolium wilt in een schaduwrijke plaats staan (easy!) en min 15 graden  

Een van de 5 ( LOVA SCHEFFLERA,LOVA ASPLENIUM, LOVA PLATYCERIUM , LOVA DAVALLIA of de LOVA PUNCTATUM ) ontdekken? Ze zijn te vinden bij verschillende bloemen en plantenwinkels (als Groene vingers Delft hotspot: hippe plantenwinkel ) en tuincentrums als de intratuin :). 

LOVA life on lava trendy plantje die groeit op een lavasteen - losse bloemen blog

Voor welke plant zou jij gaan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.