Monstera het beste van de kweker nu in huis

Het beste van de kweker in huis halen is tegenwoordig super simpel. Gaat gewoon met de post mee! En welke plant kan je nou beter in huis halen, dan de plant die MEGA makkelijk te stekken is + zelfs zijn eigen dag heeft #monsteramonday ! ; JUIST DE MONSTERA. Lees je mee over deze beauty? 

Planten zuiveren de lucht en het is bewezen dat je je in een groene omgeving beter kunt focussen! Dus hierbij onze nieuwe aanwinst: 

Monstera het beste van de kweker

Heb je geen groene vingers? Dan is de Monstera je nieuwe beste vriend! 

Deze plant is een waar monster die snel groeit en zich echt overal tussen wurmt. Want deze tropische klimmer uit de aronskelkfamilie groeit vooral in de regenwouden van zuid-Mexico & Panama, en vind het heerlijk om meters de hoogte in te kruipen. + de bladeren kunnen tot wel een meter breed worden. Het enige wat jij moet doen? Verzorgen!De Monstera is misschien beter bekend als gatenplant. Dit komt door zijn grote (natuurlijke) gaten in het blad. Waarom heeft de Monstera gaten in het blad? Wanneer er harde winden of tropische storm voorbij waait (ja niet in je woonkamer... hoop ik) beschermt de plant zichzelf door de gaten en inkepingen van het blad, de wind kan er zo vrij doorheen razen zonder ernstige beschadigingen.

Verzorging Monstera plant

Hij past echt werkelijk in IEDER interieur. Qua standplaats staat hij het liefst op een wat donkerder plek (De plant komt oorspronkelijk uit het oerwoud en tussen die hoge bomen, schaduwrijk dus en geen direct zonlicht). MAKKIE dus. 

De Monstera is één van de planten die graag vaak en veel gesproeid wordt. En dan het allerliefste me opgevangen regenwater (je plant niet op he balkon/tuin zetten in een stortbui kijk uit ;’)), door het sproeien denkt de plant ‘YES, heerlijk groeien in dit regenwoud’.Monstera het beste van de kweker

Omdat de Monstera Deliciosa een echte klimmer is, is het verstandig om een grote plant te ondersteunen. Je zult ze bijvoorbeeld in de winkel vaak zien met een mosstam in het midden (wanneer je een beetje biggie plant hebt). 

De luchtwortels gaan zich aan zo’n mosstam (heeft wat weg van een krabpaal – maar dan anders.. voor katten is de gatenplant helaas giftig) vast klammen, en groeit omhoog. 

Je kan een alternatief nemen zodat hij recht groeit. Andere optie: je stopt de lucht wortels weer netjes de aarde in, waar ze in de grond verder zullen wortelen. 

 

Monstera ofwel gatenplant – Het beste van de kweker

En de monstera is misschien beter bekend als gatenplant. Dit komt door zijn grote (natuurlijke) gaten in het blad. 

Waarom heeft de Monstera gaten in het blad? Wanneer er harde winden of tropische storm voorbij waait (ja niet in je woonkamer… hoop ik) beschermt de plant zichzelf door de gaten en inkepingen van het blad, de wind kan er zo vrij doorheen razen zonder ernstige beschadigingen. Monstera het beste van de kweker-6

#MONSTERAMONDAY

Ook op social media heeft de Monstera vele harten gewonnen. Wellicht door zijn hartvormige bladeren ;’) of de urban jungle vibes. ANYHOW de  maandag is DE dag waarop je gatenplant foto’s mag plaatsen. Elke maandag verschijnen er weer duizenden foto’s van monstera’s geupload met hashtag #monsteramonday . De week groen beginnen is het halve werk. 

Monstera het beste van de kweker-6

TRENDY: HET STEKKEN VAN JOUW MONSTERAPLANT

Monstera het beste van de kweker, Monstera stekken

HOW TO monstera stekken:  

1. Zoek naar een punt waar twee stengels van bladeren samenkomen en waaronder een luchtwortel groeit. (ja zo’n zwart uitlopertje) 

2. Knip of snij de plant op die plek af! (dus de plek waar de twee stengels weer één worden)

3. Stop het stukje in een glazen vaasje met (regen)water = (hydroponie trend!) 

4. Heb geduld! een paar weken om preciezer te zijn. Je afgesneden stekkie gaat wortelschieten. Er komen kleine witte wortels uit en groeien in het water, de basis voor een nieuwe monstera.

5. Na enkele weken plant je jouw eigen stekkie in universele potgrond.

SIDENOTE: in het begin van zijn stekleven heeft je gatenplan nog geen gaten. Hoe ouder je monsteraplant, hoe meer gaten in de bladeren.

Tippie in kader van #liefdevoorlossebloemen:

Een gatenplant kan niet alleen in een pot leuk en trendy staan. Ook een losse stengel met blad doet het goed in een vaas.

Monstera het beste van de kweker-14

Kamerplant scoren met korting? 

Met korting deze of een van de andere te gekke planten in huis halen? Gebruik kortingscode LOSSEBLOEMEN-15 op hetbestevandekweker.nl : geldig t/m 15 februari 2019 

Monstera het beste van de kweker

Planten per post in 2019

Via Het Beste van de Kweker shop je topkwaliteit planten die ze vervolgens helemaal gratis bij je (thuis)bezorgen. Niks slepen & direct van de kweker (dus de planten ze zien niet een veiling alleen een postNL bussie). En met een speciaal ontworpen plantenverpakking, weet en de postbode dat hij voorzichtig moet doen + “GOH JIJ HOUDT VAN PLANTEN HE” opmerking gegarandeerd van de postbode die met je mega plant sleept WHOEP ;’).  Hetbestevandekweker.nl = Planten die op een liefdevolle manier worden gekweekt, verpakt én verzonden.

Kortingscode LOSSEBLOEMEN-15

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.